GündemManşetSağlık

ÖNCE BEBEĞİ SONRA KENDİSİ ÖLDÜ

bodrum-havva sarıkayaAnne karnında engelli olduğu belirlenen bebeğinin alınması için hastaneye kaldırılan ve burada hayatını kaybeden 7 aylık hamile Havva Sarıkaya, otopsinin tamamlanmasının ardından toprağa verildi.

24 yaşındaki Havva Sarıkaya kontrol için gittiği hastanede karnındaki 23 haftalık bebeğine engelli teşhisi konmuş, bunun üzerine ailenin rızasıyla bebeğin alınmasına karar verilmişti. 9 Aralık’ta hamileliğinin takip edildiği özel hastaneye yatan Havva Sarıkaya, aniden rahatsızlanmış ve önceki gün hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen karnındaki engelli bebeğiyle yaşamını yitirmişti.

Havva Sarıkaya’nın cenazesi, Muğla Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından, yaşamını sürdürdüğü Yalıkavak Mahallesi’ne getirildi. Genç kadının cenazesi burada ailesi ve yüzlerce seveni tarafından karşılandı. Havva Sarıkaya’nın 7 yıllık eşi Gürkan Sarıkaya’nın güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Cenaze aracından alınan genç kadının na’şını taşımak için yüzlerce kişi sıraya girdi. Mahalle meydanından alınan cenaze, yaklaşık 500 metre omuzlarda taşındıktan sonra Geriş Mezarlığı’na getirildi. Musalla taşına konulan Sarıkaya’nın tabutu üzerine gelinliği ve karnındaki çocuğu için alınan bir kıyafet örtüldü.

Sarıkaya, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında gözyaşları içinde toprağa verildi.

Öte yandan, hastaneden yapılan açıklamada, gebelikte görülebilecek nadir durumlardan birisi olan doğum komplikasyonu ve aniden bir şuur kapanması, solunum ve dolaşımın durması söz konusu olduğunu genç kadını yoğun bakıma yaptıkları 3 saatlik kalp masajına rağmen kurtaramadıklarını bildirdi.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu