GündemManşetSağlık

KAYMAKAMDAN KETEM’E ZİYARET

IMG_8966Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başlayan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’ni ziyaret etti. Merkezin binasını gezen Gödekmerdan çalışanlardan bilgi aldı.

Sağlık Bakanlığı, Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bodrum Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde Türkkuyusu Mahallesi, Turgutreis Caddesi, 1 Nolu Sağlık Ocağı üst katında hizmete giren KETEM’i Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ziyaret etti.

30 – 65 yaş arasındaki kadınlara rahim ağzı kanseri, 40 – 69 yaş aralığındaki kadınlara meme kanseri, 50 – 70 yaş aralığındaki kadınlar ve erkeklere bağırsak kanseri taramalarının yanı sıra obezite danışmanlık, psikolog, aile planlaması ve sigara bırakma konularında hizmetlerin ücretsiz olarak verildiği binayı gezerek çalışanlardan bilgi alan Gödekmerdan, Bodrum’a böyle bir merkezin kazandırılmış olmasının memnuniyet verici olduğu aktardı.

Merkezdeki cihazları da inceleyen Kaymakam Gödekmerdan bu tür rahatsızlıklarda erken teşhisin çok önemli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız gelip burada rahatlıkla bu taramalarını yaptırabilirler. Onun haricinde de sigarayı bırakma polikliniği, obeziteyle mücadele polikliniği, ruh sağlığı polikliniğinde uzman arkadaşlarımızdan ücretsiz bir şekilde yardım alabilirler.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu