GündemManşet

LELEG YOLU’NDA SON DURUM

Bodrum-hıdır çam-leleg yoluBodrum Doğa Severler Kulübü (BODOSK) Kurucularından Rehber, Harita ve Kadastro Mühendisi Hıdır Çam Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Meclis Toplantısı’nda bir yıldır çalışmaları sürdürülen Leleg yolu Projesi’nde gelinen aşamayı meclis üyeleriyle paylaştı.

Bodrum Ticaret Odası’nca hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) tarafından desteklenen projenin mimarlarından Hıdır Çam, çalışmalarda gelinen aşamayı görsel malzemelerle destekleyerek meclis üyelerine sundu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Hıdır Çam alternatif turizm  kaynaklarından biri olan  Leleg yolu Projesi hakkında şunları söyledi:

“1 yıldır Leleg yolu çalışmaları yapıyoruz. Etrim köyünden Turgutreis’e kadar sırtların en yüksek yerinden giden patika yol projesi yapıyoruz, Bodrum Ticaret Odası ve GEKA destekli. Önceki gün BODTO Meclisindeki arkadaşlarımızın bu yolu incelemesi işlerinden dolayı mümkün değil, biz de yaptığımız çalışmaları salonda anlattık. Sağolsunlar salondaki arkadaşlarımız da ilgi gösterdi. Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar konusunda kabaca bilgi verdik.  Bu proje Etrim köyünden Turgutreis’e kadar giden bir yol çalışması. Biz genellikle zorlu kısımların çalışmalarını yaptık. Zorlu kısımlar derken insanların fazla giremediği, patika yolların olmadığı bölgelerde çalışmalarımızı yaptık. Bu bölgelerdeki tarihi kalıntıların olduğu bölgelere patikalar açtık. Şu anda büyük bir kısmını tamamlamış bulunuyoruz. Daha sonra bunların işaretlenmesi ve tabelaların dikilmesi aşaması gelecek. Çok büyük olasılıkla ilkbahar sonuna tamamlaycağımızı düşünüyorum.”

Define avcıları konusuna da değinen Çam, define avcılığının çok vahim boyutlara ulaştığından bahsederek şunları kaydetti:

“Tüm eski kalıntıların, tarihi eserlerin olduğu yerlerde yoğun şekilde kaçak kazılar yapıyorlar ve işin daha da vahimi artık eskisi gibi rastgele kazmıyorlar. Aletler var, cinsini buluyorlar, miktarını önceden saptayıp ona göre kazıyorlar ve gördüğümüz yerlerde 8 metreye kadar yer altına indikleri yerler var, kayaları oydukları yerler var, dinamit kullandıkları yerler var. Tarihi eserlere zarar veriyorlar, korkunç derecede tarih ve doğa katliamı var.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu