AsayişGündemManşet

JANDARMADAN FİLM GİBİ GÖÇMEN OPERASYONU

bodrum-jandarma-göçmen operasyonuAldıkları bir istihbaratı ince ince işleyerek titiz bir şekilde araştırma başlatan Jandarma ekipleri 88 kaçak göçmen ile 9 organizatörü yakaladı.

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığınca, Gündoğan Balıkçı Barınağı’nda demirli “C.Elif” isimli tekne ile göçmen kaçakçılığı yapılacağı bilgisi alınması üzerine düğmeye basıldı.

Kaçak göçmenleri İtalya’ya götürüleceği bilgisine ulaşan Jandarma ekipleri bahse konu tekneyi takibe aldı. Yürütülen çalışma kapsamında Bodrum Merkezinde bulunan bir otele konaklayan çok sayıda yabancı uyruklu kişinin Kızılburun Koyundan bahse konu tekneye bindirileceğini öğrenen ekipler kaçak göçmenleri ve onlara organizatörlük yapanları adım adım takip etti.

Birkaç gece önce harekete geçen organizatörler otelde kalan kaçakları bir minibüs ile 7 sefer yapmak suretiyle Kızılburun Koyunda bekleyen tekneye taşıdı. Teknenin hareket etmesinden hemen sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı ile irtibata geçen Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı operasyonda sona doğru yaklaştı.

Kaçakları taşıyan tekneyi kullanan kişinin Sahil Güvenlik Botunu fark etmesi üzerine C.Elif isimli tekne Yalıkavak Mahallesi Tilkicik Koyuna girdi. Tekneyi kıyıya yanaştırmaya çalışan M. A. ve M. A. D. isimli şahıslar panikle tekneyi karaya oturttu. Karaya oturan tekneden denize atlayarak yüzerek kıyıya çıkan 2 zanlı kaçmaya başladı. Karadan operasyonu takip eden Jandarma ekipleri kaçmaya çalışan iki kişiyi kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Bu sırada Sahil Güvenlik Botu ise olaya karışan teknede yaptığı kontrolde 77 Suriye 8 Pakistan 2 Srlanka ve 1 Irak olmak üzere toplam 88 kaçak göçmeni yakaladı. Kaçaklardan 16’sının kadın 24’ünün ise çocuk olduğu görüldü.

Olay ile ilgili olarak, yakalanan kaptanlar M.A. ve M.A.D. isimli şahıslar yapılan sorgulamasında  ve bölgede yapılan araştırmalar neticesinde, tespit edilen ve göçmen kaçakçılığı olayına karışan, Güllük Boğaziçi mevkiinde  R.İ. , S.K. ve V.D. olayda kullanılan araç ile birlikte yakalandı.  Daha sonra Bodrum Merkezinde kaçakların konakladığı otel sahibi C.A. ve otelde müşteri olarak bulunan E.K.ve Y.T. isimli şahısları yakalayan Jandarma yine burada olayda kaçakların tekneye taşınmasında kullanılan minibüsü ele geçirdi. Devam eden soruşturma kapsamında, Gündoğan Mahallesindeki bir apart işletmecisi U.Ö.’de gözaltına alındı.

Turgutreis Jandarma Karakol Komutanlığında işlemleri tamamlanan kaçaklar Gaziantep’deki  kampa gönderilirken göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şüpheliler ise adliyeye sevk edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu