GündemManşet

BAŞKAN KOCADON, GÜMÜŞLÜK FORUMU ÜYELERİNİ DİNLEDİ

Baskan Kocadon Gumusluk Forumu uyelerini dinledi (3)Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gümüşlük’te Gümüşlük Forumu üyeleriyle bir araya geldi.

Bodrum Belediye A.Ş. Gümüşlük Cafe’de, Gümüşlük Forumu üyelerinin her perşembe günü gerçekleştirdikleri olağan toplantısına konuk olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a; Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ile Bodrum Belediyesi Müdürleri eşlik etti. Şehir dışında yaşayanlarla birlikte Gümüşlük’e gönül vermiş 2000’e yakın üyesi bulunan Gümüşlük Forumu, toplantıda Başkan Kocadon’a, yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri ile birlikte çeşitli konularda istek ve taleplerini iletti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un her zaman kendilerini olumlu yönde karşıladığını ifade eden forum üyeleri ayrıca Başkan Kocadon’a, bugüne kadar vermiş olduğu tüm destekler için de teşekkür etti. Daha önce iletilmiş olan sorunların birçoğunun belediye tarafından çözüme kavuşturulduğunu da belirten üyeler, bölgenin yerel ve kültürel özelliklerini yansıtacak sanatsal ve kültürel faaliyetler hakkındaki fikirlerini, çevrenin korunması hususunda ki; özellikle sokak hayvanlarının rehabilitasyonu, beslenmesi gibi konularda önerilerini sundu. Ve sokak hayvanları için yardımcı olmak isteyen hayvan severlerin aldıkları mamaları, mahalle içerisinde bırakabilecekleri hazır beslenme alanlarının oluşturulması ve hayvanlar için mezarlık kurulması gibi önerilerini paylaştı. Gümüşlük Forumu üyeleri, bu oluşumun son derece deneyimli ve donanımlı kişilerden meydana geldiğini de ifade ederek, birlik ve beraberlik unsurlarını gözeterek, tüm canlıların yaşam hakkının savunulmasını gerektiği yaklaşımıyla çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Başkan Kocadon: “Daha medeni bir ülke için. Türkiye’nin her köşesinde Bodrumlar yaratalım”

Tüm güzel düşünceleri ve oluşturdukları bu birlik beraberlik ruhu için Gümüşlük Forumuna teşekkür eden Başkan Kocadon, “Sizlerle bir arada olunca çok mutlu oluyorum çünkü gönlümüz ve hedefimiz bir oldukça, insanlar çok daha kolay anlaşabiliyorlar. Onun için öncelikle bu güzel Bodrum akşamında ve Gümüşlük’ün bu güzel günbatımı manzarasında buluştuğumuz için çok memnun olduğumu ifade etmek isterim. Biz Bodrum’u, bugünlere sizlerin de sayesinde getirdik. Çünkü sizler, Bodrum’u bu kadar anlatmasaydınız; Anadolu halkının Bodrum’a ilgisi de bu kadar olmayacaktı. Bodrum’u Bodrum yapan en önemi değerlerden birisi de, kentsel dokusunu korumasıdır. Bakın Türkiye’de birçok yerde turizm hareketleri beraber başladı. Hatta bazı zamanlarda, bazı ilçelerimiz, aldı başını gitti ama bir şeyi atladılar: turizm yükselirken bina boylarını da yükselttiler. Biz ise turizmin yükselişe gittiği anlarda bile bina boylarımızı koruyabildik ve aynı zamanda kentsel kimliğimizi oluşturduk. Bununla birlikte de Bodrum evi, Bodrum beyazı ve Bodrum mavisi oluştu. Onun için çok dikkat etmemiz lazım. Ve ben hep şunu söylüyorum ki, bize bu güzel Bodrum’u sunan aslen bizim büyüklerimizdir;  onların medeni, hoşgörülü ve misafirperver oluşu hep Bodrum’u bu günlerine getirdi. Tabi şunu da söylemek isterim ki; ben, belediye başkanlığını, büyüklerime vefa borcunu ödemek için yapıyorum Bodrum’u koruyabilmek adına ve daha sonraki nesiller de bu güzellikleri görebilsinler diye. Fakat elimizdeki yetkiler maalesef merkezde toplanınca yapacak çok fazla bir şey kalmıyor ama yine de direniyoruz ve direnmeye de devam edeceğiz. Tabi gönül ister ki, Türkiye’de en az 100 tane daha Bodrum olsun. İşte o zaman Türkiye’de medeniyetten söz edebiliriz. Türkiye’nin her köşesinde Bodrumlar yaratalım. Türkiye’nin dünyaya açılan en medeni kapısı Bodrum’dur ve dünya turizm liginde oynayan bir takımdır Bodrum. Dolayısıyla dünya turizm ligindeki Bodrum yukarıda bulunuyor. Ancak bizim, daha yeni turizm ligine çıkmış, Türkiye’de oynayan diğer takımları da yukarıya çıkarmamız gerekirken, birini aşağıya indirip diğerini yukarıya çıkarmaya uğraşıyorlar. Yok, böyle bir şey! Benim önerim; gelin, burada 100 tane daha Bodrum yaratalım. Özellikle şu anda birbirimize çok fazla sahip çıkmamız gereken bir dönem. Hem de öyle ki, Türkiye’ye örnek olacak bir birlik beraber sağlamamız lazım. Çünkü Türkiye’nin şimdi bütün örnek aldığı, yaşamak istediği yer Bodrum. Dolayısıyla bizim bir şeylerden vazgeçme gibi bir lüksümüz yok. Ben kendimi çok şanslı görüyorum çünkü sizin gibi bir halkım var. Çok zor süreçlere tabi tutulduğum dönemlerde bile bana sahip çıktınız. Sizler bizleri anlayabilen, bizleri dinleyebilen insanlarsınız. Ve sizin dertlerinizi dinleyip kendi dertlerimizi de sizlere anlatabilme fırsatını bulunca, bizler de biraz rahatlıyoruz. Onun için hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Engelli vatandaşlar için yaşam alanlarının iyileştirilmesi konularına da değinilen toplantıda Başkan Kocadon, “Özellikle engelliler konusunda, Bodrum Belediyesi olarak çok hassas davranıyoruz ve çok da iyi çalıştığımıza inanıyoruz.  Biz bu engelli çocuklarımız için Ortakent’te yeniden bir okul açtık el becerileriyle ilgili ve servislerinin de büyük bir kısmını biz üstlendik. Şu anda 18 çocuğumuz var, onlara spor da yaptırıyoruz ve bu kapsamda da pilates dersleri koyduk. Çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

İnsani bir değer olan hayvan sevgisinin yaşama saygı açısından çok önemli olduğunu da vurgulayan Başkan Kocadon, Bodrum Belediyesi’ne ait iki adet sokak hayvanları geçici bakım merkezinin bulunduğunu ve bu merkezlerde bakıma muhtaç sokak hayvanlarının tedavilerinin yapıldığını belirtti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu