GündemHayatManşet

YOKLUĞUNUN 78.YILINDA ÖZLEMLE ANILDI

Bodrum-10 kasımTürkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78’inci yılında düzenlenen törenlerle anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü anma günü etkinlikleri ilk olarak Bodrum Belediye Meydanı’nda çelenk sunumuyla başladı.

Saat 09.00’da meydandaki Atatürk büstü önünde düzenlenen törene, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Garnizon Komutan Vekili Albay Ümit Tezcan, Başsavcı Dr. Barış Duman, Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saatler 09.05 olduğunda tün ülkede olduğu gibi Bodrum’da da hayat durdu. İki dakikalık saygı duruşu boyunca sirenler çaldı. Saygı duruşunun ardından büste çelenk konmasıyla burada tören sona erdi.

Günün diğer bir etkinliği ise saat 10.30’da Konacık Mahallesi’ndeki Heredot Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan buradaki etkinlik programı hazırlayan Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul Müdürü Mevlüt Dal’ın konuşmasıyla devam etti.

Konuşmanın ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan, manzume, oratoryo, dramatizasyon gösterileri sahnelendi. Program, Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirmesiyle sona erdi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren etkinlik ayakta alkışlandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu