GündemKültür SanatManşet

BAŞKAN KOCADON ÖDÜLLÜ MİMAR GÜRSEL’İN SERGİSİNİ GEZDİ

baskan kocadon odullu mimar gurselin sergisini gezdi (8)TMMOB Mimarlar Odası tarafından verilen “Mimar Sinan Büyük Ödülü” nün sahibi mimar Ersen Gürsel, “Bodrum’daki Tasarımlar – Yere Ait” adlı sergisinde projelerini sundu.

1988 yılından beri her iki yılda bir Mimar Sinan anısına Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri’ni düzenleyen, 2014 – 2016 dönemi için Mimar Sinan Büyük Ödülünü de Ersen Gürsel’e layık gören TMMOB Mimarlar Odası, “Bodrum’daki Tasarımlar – Yere Ait” adıyla Ersen Gürsel onuruna sergi açtı. 02 – 06 Kasım 2016 tarihleri arasında açık kalacak sergiye Bodrum Belediyesi, TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Şubesi ile Bodrum ODTÜ Mezunları (BODTÜM) Derneği de destek verdi. Konseptini Epa Mimarlık’ın hazırladığı sergi, Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gösterime sunuldu.

Epa Mimarlık çatısı altında Ersen Gürsel’in projelerinden oluşan sergi ve panele; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ, Taner Uslu ve Turgay Kaya, Bodrum Belediye Meclis Üyeleri, Bodrum ODTÜ Mezunları (BODTÜM) Derneği Başkan Yardımcısı Orta Doğu Teknik Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Suha Sevük ile BODTÜM dernek üyeleri, mimarlar ve projelere ilgi duyan vatandaşlar katıldı.

Sinan Ödüllü mimarlar için düzenlenen sergi ve panel kapsamında Ersen Gürsel, sırasıyla İstanbul, Ankara ve Kayseri’nin ardından projelerini en son Bodrum’da sergileme imkanını buldu. Sergide Epa Mimarlık tarafından Bodrum genelinde hayata geçirilmiş olan, Bodrum mimarisinin önemle korunduğu otel ve ev projelerinin açıklamalarıyla birlikte görselleri yer alıyor. Ayrıca sosyal sorumluluk projesi kapsamında Bodrum Kenti Kıyı Kenar Düzenlemesi projesine de sergide yer veriliyor.

Sergiyi bir süre gezen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ödüllü mimardan projeleri hakkında bilgiler aldı. Panelin açılışında yaptığı konuşmada ise Başkan Kocadon şunları söyledi:

“Kendimi bir topluluk karşısında konuşurken hiç bu kadar rahat hissetmemiştim. Şöyle bir baktığımızda; yolu sevgiden ve hoşgörüden geçen insanların, Bodrum’da bir buluşması gibi bu… Ersen hocama çok teşekkür ediyorum, böyle güzel bir akşam hazırladığı için. Hocamla Bodrum’un geleceğine yönelik birçok eserin altına imza atabildiysek, bunun perde arkasında bir tek kahramanı vardır, o da sayın hocamdır. Hocam, size çok teşekkür ediyorum, burada olmaktan da son derece mutluyum. Ve bu mutluluğu yaşatan hocama, ekibine, geçmiş dönemde bizimle çalışan mimar – mühendis tüm arkadaşlara, şu an çalışmakta olan Bodrum Belediyesi’nin personeline, meclis üyeleri ve başkan yardımcılarıma huzurunuzda teşekkür ederken bir şeyi daha atlamak istemiyorum: bize inanan Bodrum halkına da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Mimar Ersen Gürsel de destekleri için Başkan Mehmet Kocadon’a, hem ödül hem de serginin hazırlanmasında emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Yaklaşık 1 buçuk saat boyunca süren panelde katılımcılara projeleri hakkında kapsamlı bilgiler veren Gürsel, çalışmalarıyla ilgili bir yorumunda ise “Bina bu yere oturuyor mu oturmuyor mu? Bütün çalışma alanımı belirleyen şey bu. Mimari yapının içinde yer aldığı sosyal ve doğal çevre, benim için çok önemli. Mimariyi böyle algıladığımda rahat ediyorum. Tasarladığım mekanlarda kendime de yer bulabiliyorum.” diyor.

Panelin sonunda almış olduğu ödüllerle Bodrum’u dünya yerel yönetim tarihine geçirmesi sebebiyle Bodrum ODTÜ Mezunları Derneği (BODTÜM) Yönetim Kurulundan Süha Özkan tarafından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a ve mimar Ersen Gürsel’e “Turgutreis 1974” adlı Süha Özkan ile Richard Plunz’un birlikte oluşturdukları kitap ile teşekkür plaketi sunuldu.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu