GündemKültür SanatManşet

MİMARLAR BEÇİN KALESİ’NDE SURLARLA ÇEVRİLİ TARİHİ KENTİ GEZDİ

bodrum mimarlarBodrumlu mimarlar Beçin Kalesi’ni ve surlarla çevrili tarihi kenti gezdi.

Mimarlar Odası Bodrum Şube başkanı Cevat Kalfa’nın yanı sıra mimarlar Güray Karadağlı, Erkut Söylev, İlhan Erkani, Mahmut Yıldırım, Toprak Gürkan ve Bülent Bardak’ın da katıldığı gezide mimari bakışla kent surları ile Beçin kalesi, ören yeri incelendi. Mimarlar Odası Milas Temsilciliği Menteşe Beyliğinin başkenti olan Beçin Ören kentinde düzenlediği teknik geziye, Muğla ve ilçelerinden de mimarlar katıldı.

Bodrumlu mimar Erkut Söylev Beçin Kalesi’ne ilk kez geldiğini ve çok şaşırdığını ifade ederek şunları söyledi:

“Yıllardır buradan geçerim ve Beçin Kalesini sadece küçük bir kaleden ibaret sanırdım. Çok şaşırdım bu kadar büyük bir yerleşim alanının olduğunu hiç düşünmemiştim. Her taraf surlarla çevrili hamamlar, medreseler, külliyeler, camiler, mesire yerleri burada tam bir beylik düzeni varmış o yıllarda. Gerçekten çok önemli bir tarih yatmakta ve hala buraları gelip görmeyen varsa bence gelip görmeli. Ayrıca bu etkinliği düzenleyen Mimarlar Odası Milas şubesine de çok teşekkür ederiz” diye konuştu. Bodrum Şube Başkanı Cevat Kalfa ise Beçin’de gezdik gördüğü Külliyelere atıfta bulunarak “Külliyeyi Bodrum’a yapmak istiyorlar, işte size külliyeler gelip buraları kalkındırsınlar. Var olan Külliyeleri restore edip buradaki kültür ve tarihi yerleri turizme açsınlar.”

Gezide Beçin Ören yeri surlarla çevrili kale içi arkeolojik ve mimari gözle gezildi. Kazı ekibi başkanı Davut Oğuz tarafından, Menteşe Beyliğinin başkenti olan Beçin Ören kenti detaylı olarak gezilerek o döneme ait bilgiler aktardı. 29 Ekim Cumartesi günü yapılan etkinlikte Mimarlar Odası Milas Şube Başkanı Ayşegül Keskin mimarları tek tek karşılarken, gezi öncesi mimarlara Beçin kalesinde kahvaltı ikram edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu