ÇevreGündemManşet

ŞİMDİ YÜRÜYÜŞ ZAMANI

yuruyus_rotalari.. (13)Sonbahar günlerinin yaşandığı Bodrum’da, yarımadanın farklı bölgelerinde bulunan yürüyüş rotaları özellikle hafta sonraları vatandaşların ilgisini çekiyor.

Ülkenin bir çok bölgesinde vatandaşlar kış koşullarına alışmaya çalışırken, Bodrumlular ve Bodrum’da tatilde bulunanlar güzel havanın keyfini sürüyor. Bodrum’da deniz sezonunu kapatan vatandaşlar özellikle hafta sonları yürüyüş rotalarını kullanıyorlar. Bodrum yarımadasının bir çok bölgesinde Lelegler’den günümüze kadar bir çok tarihin yaşadığı bölgelerde yürüyerek Bodrum’a farklı bir bakış atmak isteyenlerinde gezdiği bu yürüyüş yolları, yürüyüş severleri doğa ile de baş başa bırakıyor.

Bodrum Yarımadasının bir çok bölgesinde doğa ve tarihin içe içe görülebildiği yürüyüş rotaları bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda Bodrum Leleg Yolu Proje kapsamında hazırlıkları tamamlanan ilk etap düzenlenen tören ile açılmıştı. Pedasa Antik Kenti bölgesinde aynı zamanda yaz boyunca kurtarma kazıları da gerçekleştirilirken, bölgeye Bodrum’a gelen yabancı turistlerinde geldiği görülüyor.

Pedasa dışında, Karakaya, Torba Demir, Sandıma, Gündoğan ve Yalı Çiftlik bölgeleri başta olmak üzere yarımadadaki yürüyüş rotaları özellikle bahar aylarında daha çok dikkat çekiyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu