GündemKültür SanatManşet

BU SERGİNİN GELİRİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFINA GİDECEK

Bodrum sergiNigar Dilek Kaynak “9. Boyut” Sergisi Bodrum Sualtı Arkeloji Müzesi Haluk Elbe Sanat Galerisinde Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan tarafından açıldı.
Ressam Nigar Dilek Kaynak’ın gelirlerini Bodrum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına bağışlayacağı 9. Kişisel sergisi “9 Boyut” u  Bodrum Kalesi Haluk Elbe sanat Galerisinde yapılan bir kokteylle açtı. Serginin açılışına başta Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan olmak üzere sanatçının arkadaşları, sanatseverler ve birçok ressam katıldı.

2000 yılında İstanbul’ da başladığı resim yolculuğuna 2013 ten bu yana Bodrum Atatürk Caddesinde ki kendi kurmuş olduğu Devinim Sanat Evinde sürdüren sanatçı, üretmiş olduğu resimleri sanatseverlerle buluşturdu. Ayrıca  serginin gelirleri Bodrum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı yararına ihtiyacı olan kişiler için kullanılacak. Sergisinde sanatçı açılıştan hemen sonra Bodrum kaymakamına ve sanatseverler eserleri hakkında bilgiler verdi.
Dilek Nigar Kaynak, yağlıboya eserlerini karışık bir teknikle yaptığını belirterek, “Üzerlerinde süslemeye yarayan, malzemeler var. Eserlerimi yaparken  büyük tuvalde bile küçük fırçalarla çalıştığım için o derinliği yakalayabiliyorum. Bu çalışmalarımda defalarca fırçamla yaptıklarımın üstünden geçip renkleri birbiri ile kaynaştırıyorum. Eserlerimdeki konu; Gökyüzü, nebularlar, yıldız sarmaları, güneş ve yıldız patlamasıdır. Bu saydıklarımı biz gökyüzüne baktığımızda göremiyoruz ama NASA’nın  çektiği fotoğraflar ile  renklendirilmiş bir şekilde bunlar mevcut. Bende 2000 yılından bu yana astroloji ile ilgilendiğim için, ilgi alanıma girdi ve bunu resmetmeye karar verdim. 2006 dan bu yana çalışmalara ağırlık vererek kişisel gelişim olarak adlandırdığım eserlerimi sanatseverlerin beğenisine sunuyorum” dedi.
Eşi Tufan Kaynak’ın da sanatı ve çalışmaları konusunda kendisine manevi destekte bulunduğunu belirten Dilek Hanım; “İlk sergimin ismi Kaos’tu ve bu içimizdeki kaosu yansıtmaktaydı daha sonra Devinim ve Nirvana sergilerini açtım. Son kişisel sergimin ismi de 9. boyut ve bu serginin geliri de Bodrum sosyal dayanışma yardım derneğine bağışlayacağım. Bağışı yapmamdaki amaç ve burada anlatmak istediğim destek olmak ve diğer sanatçı arkadaşlarıma öncü olmaktır” dedi.
Sergisinde 52 eseri bulunan sanatçı bu güne kadar 9 kişisel ve 120 karma sergide tablolarını sanatseverlerin beğenisine sunmuş. Sanatçı; Üçü  Bodrum’da diğerleri Antalya,  İstanbul ve Ankara ama olmak üzere  yurt içi ve yurt dışında da birçok sergide yer almış. Bodrum Devlet Hastanesinin yeni hizmete açılan bir bölümüne 20 adet mandala tablosunu da bağışlayacağını belirten sanatçı; “Hastane duvarlarını afiş yerine tablolarımla süslenecek olması beni çok mutlu edecek” şeklinde konuştu.

Sergi 28 Ekim’e tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu