GündemKültür SanatManşet

BODRUM’DA TOHUM ÖZGÜRLÜĞÜ FESTİVALİ

bodrum tohum özgürlük festivaliTohum dağıtımının yapıldığı etkinlikte doğal ürünlerin bulunduğu tezgahlar kısa sürede boşaldı.

Bodrum Tohum Derneği tarafından düzenlenen, TEMA Bodrum gönülleri ve Kent Konseyi Meclisinin destek verdiği etkinlik Bodrum Belediye Meydanında gerçekleştirildi. Doğal ürünlerin satıldığı stantlar oldukça ilgi gördü.

GDO’suz ürün kullanmak için farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlikte vatandaşlara ücretsiz tohum dağıtıldı. Okulu için tohum alan Mesut Karslı çalışmaları hakkında şunları söyledi:

“Ben, Ege Üniversitesinde öğrenciyim, orada bir hobi bahçemiz var. Öğrenci olarak ekolojik tarım yapıyoruz. Endüstrinin yanında ekolojik tarımı da tanıyoruz. Orası için tohumluk yetiştireceğiz. Okuldan arkadaşlarımla paylaşacağız parsellerimizi üreteceğiz.”

Bodrum Tohum Derneği Gönüllüsü Gönül Demiralp ise etkinlik hakkında şöyle konuştu:

“Amaç farkındalık. Derneğin amacı zaten içinde yerel tohumu sunma, yerel tohumla ürün üretme farkındalığı vardı. Çiftçileri yerel tohumla üretime teşvik etme amaç vardı. Yeni yönetimde olunca dedik ki, biz bu farkındalığı dünyadaki eş zamanlı etkinliklerle meydanımıza taşıyalım dedik ve bugün toplandık. Minik bir etkinlik yapıyoruz. Gördüğünüz bütün stanttaki ürünler anane-dede tohumlarından elde edilen tohumlarla üretildi.”

Etkinlikte stant açan çiftçilerde ilgiden hayli memnun olurken, doğal beslenmeye çalışan vatandaşlarda etkinlikten memnun ayrıldı.

2-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Küresel Tohum Özgürlüğü İttifakı Eylem Günleri kapsamında düzenlenen programda, meydanda keşkek kaynatıldı. Tohum dağıtımı sonrasında vatandaşlara keşkek ikram edildi.  Etkinlik daha sonra söyleşiler ve yöresel müziklerle akşam saatlerine kadar devam etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu