AsayişGündemManşet

21 KAÇAK GÖÇMEN İÇİN UMUTLAR TÜKENİYOR

göçmen6 kaçağın hayatını kaybettiği tekne kazasında umutlar tükenmeye başladı.

4 kişinin sağ olarak kurtarıldığı 21 kişinin ise halen kayıp olduğu olayla ilgili olarak Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Neredeyse üçüncü gününe girilen kazada ekipler havadan ve denizden arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yaşanan üzücü kaza ile ilgili olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı resmi internet sitesinden de bir açıklama yapıldı. Bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“29 Eylül 2016 tarihinde saat 09.40’ta Muğla İli Bodrum İlçesi Karaada güneyinde bulunan bir motor yat kaptanı tarafından denizden Pakistan uyruklu bir şahsın sağ olarak kurtarıldığı ve söz konusu şahsın ifadesinden içerisinde 31 kişi bulunan bir sürat teknesi ile açıldıkları, teknenin alabora olarak battığı ve teknede bulunan tüm şahısların hayatlarını kaybetmiş olabileceği öğrenilmiştir. Müteakiben arama kurtarma faaliyeti icra etmek üzere 1 Sahil Güvenlik Korveti, 2 Sahil Güvenlik Botu, 3 Sahil Güvenlik Kurtarma Botu olmak üzere toplam 6 Sahil Güvenlik yüzer unsuru ile 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik Uçağı tarafından başlatılan arama kurtarma faaliyetinde, 4 kişi denizden sağ olarak kurtarılmış, 6 düzensiz göçmenin cansız bedeni ise denizden alınmıştır. Kayıp olduğu değerlendirilen 21 göçmenin bulunması maksadıyla arama kurtarma faaliyetine devam edilmektedir. Arama kurtarma faaliyetlerine bölgede bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 1 Karakol Gemisi tarafından destek verilmektedir.”

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu