GündemKültür SanatManşet

“NAPTORUN PANSİYON” HERODOT KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

????????????????????????????????????

Harun Özakıncı tarafından kurulan Sahne Gari, Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde ekim ayında iki tiyatro oyunu sergileyecek.

Bodrum Belediyesinin destekleriyle Sahne Gari tarafından ekim ayı içerisinde sergilenecek iki oyundan “Naptorun Pansiyon” 13 Ekim’de, “Usta İle Balıkçısı” ise ekim sonunda tiyatroseverlerle buluşacak.

Sanat yönetmenliğini Funda Açıkbaş’ın yaptığı “Naptorun Pansiyon” oyununun yazarı ve yönetmeni Harun Özakıncı. 13 Ekim saat 20.00’de Herodot Kültür Merkezi’nde izleyicisiyle buluşacak olan oyunun oyuncuları  ise Özge Balkanlı, Harun Özakıncı ve Mehmet Çağlar Ertuğrul.  Oyun, 1980 senesinde Bodrum’da eski bir ev kiralayıp ev pansiyonculuğu yapmaya başlayan Meltem’in Bodrumluların neyi nasıl yaptıklarını, neyi nasıl söylediklerini araştıran bir kitap yazması üzerine kurulu. Ayrıca Meltem karakterinin Bodrum’daki sosyal yaşamın sebeplerini araştırması ile mal sahibi ve komşusu Ersöz’le uğraşarak mutlu mesut yaşarken Bodrum kasabasında fiziksel değişikliklerin gerçekleşmesinin konu edildiği oyun, yaklaşık doksan dakika. “Naptorun Pansiyon” 13-14-15 Ekim’de saat 20.00’de Herodot Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak halka sunulacak.

Ekim sonunda sahnelenecek “Usta İle Balıkçısı” oyununun da yazarı ve yönetmeni Harun Özakıncı.  Biyografi türündeki oyunun karakterlerini, Tarık Günersel ve Harun Özakıncı canlandıracak. Sanat Yönetmenliğini yine Funda Açıkbaş’ın yaptığı oyunda  dramaturjiyi Tarık Günersel yapacak. Sahne Gari tarafından uygulanan oyunda Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın hayatından kesitler yer alıyor. Oyunda, Halikarnas Balıkçısı’nın Bodrum’da yaşadığı günlere kendi kafasının içindeki zaman tüneli ile giderek yeni bir Halikarnas Balıkçısı kitabı yazmaya karar veren genç yazar adayı İlke’nin usta çırak ilişkisine başka bir açıdan bakarak yazmaya devam etmesi anlatılıyor. Usta ile Balıkçısı da tiyatro severlerle ücretsiz olarak buluşacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu