Kültür SanatManşet

Dibeklihan’da Dört Sergi Açılışı Aynı Anda Başlıyor…

Dibeklihan’da Sanat Günleri Başlıyor

 

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 2023 yılının ikinci periyot sergilerine dört sergi açılışıyla devam ediyor. Açılış, 13 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 18:30’da Orhan Kemal Meydanı’nda gerçekleşecek. Üç kapalı galeri ve bir açık alanda yer alacak olan sergiler, farklı çalışma disiplininde yedi sanatçının eserlerinden oluşuyor.

Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde Haluk Armağan Resim Sergisi yer alıyor. “Ruh, Beden, Duygu, Cümbüş” temasıyla Sanatçı, son dönem çalışmalarında geçmişle şimdinin sarmalında efsane ile gerçeğin, bu toprakların tarihiyle bugünün belirsizliği arasında sıkışmış insanın umutla umutsuzluk arası gelgitlerini yansıtmaya devam ediyor. Yaşadığı coğrafyadan etkilenerek, Ege’nin zengin mitolojik kalıntıları ile sokaktaki insanların ruh ve duygularını, dünden bugüne evrimini, renklerle harmanlayarak tuvaline yansıtmaya çalışıyor.

Orhan Kemal Meydanı’nda Bilge Okatan “Uyanış” Temalı Resim Sergisi ile yer alıyor. Sanatçı, 2004-2008 Muğla Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü ve 2009-2013 Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Fakültesini bitirdi. Grafik Tasarım Ajansında 5 yıl çalıştı. Profesyonel iş hayatı deneyimlerimin ardından resim çalışmalarına yoğunlaştı. Bu süreçte Ressam Tamer Şahinoğlu’nun atölyesinde sanat disipliniyle iç yolculuğuna odaklandı. Şuan özel atölyesinde resim çalışmalarına devam ediyor.

Erdinç Bakla Sanat Galerisi’nde dört akademisyen ve sanatçı kimliği ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Burcu Öztürk Karabey seramik eserleriyle, yine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Betül Demir Güneşdoğdu seramik eserleriyle,  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Prof. Dr. Erhun Şengül resimleriyle, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Yrd. Doç. Musa Köksal resimleriyle yer alıyor.

İ. Hakkı Tonguç Sanat Galerisi’nde ise “Seans” temasıyla Ece Ödül Resim Sergisi yer alıyor. Ödül, 1992 Sakarya doğumlu, Kocaeli Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü ve Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü mezunudur. Halen iç mimar mesleğinin yanında kendi atölyesinde resim çalışmalarına devam ediyor.

Sergiler pazartesi günleri hariç diğer günler 10:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu