GündemKültür SanatManşet

KUZEY HENDEĞİ’NDE ÖZEL BİR KONSER

Bodrum-kuzey hendeği konserBodrum Belediyesi Türk Musıkisi Derneği Klasik Türk Müziği Korosu tarafından her yıl düzenlenen konserde bu yıl Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca’nın eserleri seslendirildi.

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde gerçekleştirilen “Alaeddin Yavaşca Özel Konseri”nde ilk iki eserin seslendirilmesinin ardından büyük bir süpriz yaşandı.  Aynı zamanda tıp doktoru olan Alaeddin Yavaşca ile eşi Ayten Yavaşca sahneye çıkarak, davetlileri selamladı. O esnada Kuzey Hendeği’ni tamamen dolduran davetliler Yavaşça’yı uzun süre ayakta alkışladı.

Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı Üyesi Şef Halil İbrahim Yüksel yönetiminde oluşan koro kuruluşunun 23. yılında, Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca’nın eserlerini seslendirdi. Konserde ilk iki eserin seslendirilmesinin ardından büyük bir süpriz yaşandı. Devlet sanatçısı unvanına sahip 90’ıncı yaşını kutlayan Alaeddin Yavaşca ile ile eşi Ayten Yavaşca sahneye çıktı. Kuzey Hendeği’ni tamamen dolduran kalabalığın alkışları arasında davetlileri selamlayan Alaeddin Yavaşca ile eşi Ayten Yavaşca sahnede kendileri için ayrılan koltuğa oturdu.

Ayten Yavaşça “bu gece size bir süpriz yapalım dedik. Size bir heyecan yaşatalım istedik. Ben şarkıların hikayelerini sizlere anlatmak istiyorum. Sonra şarkıları dinlediğinizde daha güzel bir anısı olacak diye ümit ediyorum” diyerek seslendirilen her eser öncesi o eserin hikayesini anlattı.

Konserin ilerleyen saatlerinde Alaeddin Yavaşça, sözleri Şair Cahit Sıtkı Tarancı’ya, bestesi kendisine ait olan Segah makamındaki “Bu Tatsız Akşam Saatinde” adlı eseri seslendirdi.

Duygusal anların yaşandığı konser yaklaşık 2 saat sürdü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu