GündemManşetSiyaset

Tosun: Denizlerimizi Kaybedersek, Turizm Yapamayız

Kayıt Dışı Teknelere İzin Verilmeyecek

 

Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, seçim gezileri kapsamında Bodrum’daki Balıkçı Barınakları ve Günübirlik Gezi Tekneleri Kooperatiflerinin temsilcileri ile bir araya geldi.  Ak Parti Muğla eski Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve İMEAK DTO Başkanı Orhan Dinç’in de katıldığı toplantıda, tekne sahiplerinin sorunlarını ve belediyeden beklentilerini dinleyen Mehmet Tosun, “Bodrum’da kanalizasyonlar derelerden gözbebeğimiz denizlere akıyor, tekne işletmecilerimiz liman bağlama ücretlerinin altında eziliyor, yaz sezonunda yanaşacak yer bulamadığı için saatlerce alargada bekliyor, atık su bırakacak nokta bulamıyor, barınaklar, limanlar bakımsızlıktan harabeye dönmüş durumda, yol yok, su yok. Bodrum gibi bir turizm cennetine yakışmayan manzaralarla iç içe yaşıyoruz.” diye konuştu. Mehmet Tosun seçildiği takdirde, Bodrum’un tüm limanlarda dip temizliği başlatacaklarını, liman ve barınakların yol, su ve atık arıtma ihtiyacını acil olarak karşılayacaklarını söyledi.

Bodrum turizm gelirlerinin yüzde 20’sinin deniz turizminden kaynaklandığını hatırlatan Mehmet Tosun, ilçede kayıt dışı çalışan teknelerin haksız rekabeti artırdığını, ekmeğini denizden ve iki aya sıkışmış turizmden kazanmaya çalışan Bodrumlu tekne sahiplerini zora soktuğunu belirterek şöyle devam etti:

“Deniz turizmi sezonunu en azından 6 aya çıkarabilmenin yollarını bulacağız. Bunun için de ilk olarak Bodrum’da liman ve barınaklarımızın yaşadığı altyapı sorunlarını hızlı bir şekilde çözeceğiz. Mavi Yolculuk koylarımız, bizim en önemli değerimiz, sizlerin de ekmek kapınız. Bu koyları korumamız şart. Denizcilerimizin, turizmcilerimizin mutlu olmasını ve gelirini artırmasını istiyoruz. Belediye, sizlerin hakkını ve hukukunu savunmak zorunda. Bize yetki verildiği takdirde, yapılanlara teşekkür edip, yapılamayanları hızlı bir şekilde yapacağız.”

Gökcan “İşi Ehline Verin” Dedi

Ak Parti Muğla eski Milletvekili ve MKYK Üyesi Yelda Erol Gökcan da Bodrum’un artık sorunlarla değil, eskiden olduğu gibi turizmi, denizcileri ve doğal güzellikleriyle gündeme gelmesini istediklerini söyledi. Gökcan, “İşte bu yüzden, bu dönem işi ehline verin diyoruz. Mehmet Tosun’un Bodrum için yapacağı her projenin arkasında Bakanlıklar var, Sayın Cumhurbaşkanımız var. Bodrum’un bu makus talihini yenmesini istiyoruz.” diyerek 31 Mart’ta Bodrum halkından Mehmet Tosun’a destek istedi.

Hiç kimseyi Ayrıştırmadan, Ötekileştirmeden Belediyecilik Yapacağız

Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, aynı gün Bodrum Oto Galericileri ile bir araya gelerek, sektörün sorun ve beklentilerini dinledi. Halkın takdiriyle göreve gelmeleri durumunda katılımcı bir anlayışla kent planlamasını yapacaklarını anlatan Tosun, “Bu süreçte, hiçbir sektörün sorunları ötelenmeden, hiç kimseyi ötekileştirmeden çalışmanın sözünü verdik. Bodrum’da siyasetten arınmış yeni bir belediyecilik serüvenine ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu