ÇevreGündemManşet

LİMAN ÇALIŞANLARINDAN ÇEVRE TEMİZLİĞİ

paşatarlası-temizlik17 Eylül Uluslararası Deniz ve Kıyı Temizliği Günü’nde Bodrum Cruiseport çevre ekibi 2 km’lik sahil bandında hem karadan hem denizden temizlik yaptı.

Yolcu gemileri ile Bodrum’a gelen misafirlerin ilk ayak bastıkları Paşatarlası sahilinde Bodrum Cruiseport çalışanlarınca kıyı temizliği yapıldı.

Bu uluslararası çevre etkinliği, deniz ve kıyı temizliğinin önemine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık yaratmak adına gerçekleştiriliyor.

Uluslararası Kıyı Temizliği Günü’nde, Bodrum yolcu Limanı çalışanları tarafından organize edilen kıyı temizliği etkinliği sabah saatlerinde Kumbahçe Mahallesi Paşatarlası Sahilinde gerçekleştirildi. Liman çalışanları hem kıyıdan hem de denizden yaptığı temizlik sırasında, plastik atıklar, şişeler ve sigara izmaritleri toplandı.

Etkinlikte, çevrenin temiz tutulmasının Bodrum’da yaşayanlar kadar tatile gelen misafirlerinde dikkat etmesi gerektiği vurgulandı.

Bodrum Yolcu Limanı Bodrum Cruiseport Genel Müdürü Aziz Güngör yapılan etkinlikle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“International Coastal Cleanup (ICC) kampanyası, her yıl Eylül ayının üçüncü cumartesi günü, katılan yaklaşık 105 ülkede eş zamanlı yapılmaktadır. Bodrum Cruiseport 2004 yılından itibaren Çevre Yönetiminde uluslararası standartlarda akredite edilmiş bir işletmedir.  2016 yılı itibari ile de ülkemizin ilk Green Port ( Yeşil Liman) akreditesi almış Kruvaziyer limanıdır.  Firmamızın çevreye olan duyarlığını bu yılda 17 Eylül Uluslarası Dünya ve Kıyı Temizliği ekinliğine katkıda bulunarak göstermek istedik. Amacımız çocuklarımıza bizden sonra daha çevreci bir bilinç kazandırmak ve daha yaşanabilir bir dünya bırakmak. Bugün Bodrum Cruiseport ailesi olarak Bodrum merkezinde ki 2 km’lik sahilde kıyı temizliği yaptık. Sahillerimizin temizliği turizm açısından da önemli bir göstergedir. “

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu