EkonomiGündemManşet

TÜRK İSKOÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN BAŞKAN KOCADON’A ZİYARET

turk iskoc ticaret ve sanayi odasindan ziyaret (3)Türk İskoç Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muzaffer Emek, İskoçya – Bodrum arasındaki ticari ve turistik faaliyetlerin geliştirmesi için fikir alışverişinde bulunmak üzere Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.

Bodrum Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Muzaffer Emek’e Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Öncel eşlik etti. Vedat Öncel, Bodrum ile İskoçya arasındaki ticari ilişkilerin ve turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi için Bodrum Belediyesi, Bodrum Tanıtma Vakfı, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Otelciler Derneği’nin işbirliği ile çalışma başlatmak istediklerini söyledi. Önümüzdeki aylarda ise Bodrum’dan İskoçya’ya giderek bu konuda; Türk İskoç Ticaret Odası Başkanı, İskoçya devlet yetkilileri, İskoçya’nın önde gelen tur operatörleri ve işadamlarıyla çeşitli görüşmeler planladıklarını belirtti.

Türk İskoç Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muzaffer Emek ziyarette yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İskoçya’daki Türk İskoç Ticaret ve Sanayi Odası 2012 yılında kuruldu. Odamızın amacı; yurt dışında İskoçya’yı ve Türkiye’yi tanıtacak ve arasındaki ticari ilişkileri birleştirebilecek çalışmalar yapmak. Bu konularda daha önce de yapmış olduğumuz çalışmalar var. Örneğin, 2014 yılında İstanbul konseptli bir çalışmamız oldu. Bu çalışma kapsamında İskoçya’daki bazı kurumlardan, İskoçya’nın belirli enternasyonal iş adamlarını İstanbul’a getirdik ve  bir takım çalışmalar yaptık. Bu çalışmayı tabi ki Bodrum’a da taşımak isteriz ve Bodrum Belediyesi’ni de bu çalışmada görmeyi isteriz. Ayrıca Bodrum Belediyesi’ni ve Bodrum Ticaret Odası’nı İskoçya’da da görmek isteriz. Tabi bunu da yapacağımız ön çalışmalarla gerçekleştirilebileceğini biliyoruz. Sadece kurumları değil, diğer iş adamlarını ve ilgi duyan herkesi bu çalışmamıza bekliyoruz. Hatta ilerleyen süreçte Londra Ticaret Odası ile de görüşerek Londra Bodrum konseptli bir çalışma yapabiliriz.”

 

Bodrum Tanıtma Vakfı’nın da başkanlığını yapmakta olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İskoçya ile hem turistik hem ticari konularda işbirliğinde bulunmaktan memnuniyet duyacağını ifade ederek şöyle konuştu:

“Bodrum’un tüm dünyada daha çok tanınması için birçok proje yürütüyoruz. Gerek Tav Havalimanları gerek önde gelen turizm operatörleriyle görüşmelerde bulunarak işbirliği içinde tanıtım çalışmaları yapıyoruz. İskoçya ile de ticari olsun kültürel olsun ya da turizm konularında ilişkilerimizi ilerletmek için Bodrum Belediyesi olarak ve Bodrum Tanıtma Vakfı olarak elimizden gelen desteği ve çabayı vermeye hazırız. İnanıyorum ki, Bodrum’daki diğer kurumlarımız da bu çalışmaya kayıtsız kalmayacaklardır. Böylece el birliğiyle Bodrum’un en iyi yerlere gelmesi için mücadelemizi sürdürmüş olacağız.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu