EkonomiGündemManşet

Teşvik Sistemi, Hibe ve Ar-Ge

IMG-20160909-WA0013Tasarrufları yatırımlara yönlendirecek alternatifler sunan teşvik, aynı zamanda üretimi ve paralelinde istihdamı arttıracak bir yöntem olarak karşımıza çıkmakta. Bu sayede araştırma-geliştirme odaklı çalışmalarla hem ölçeği büyük uluslararası yatırımların arttırılması, hem de bölgesel görülen gelişmişlik dengesizliğinin çözülmesi yönünde büyük bir adım olacağı düşünülmektedir.

Teşvik Programının sağlayacağı tüm destekler, müracaat ederek projesi onaylanan tüm yatırımlara açık olacak.

Yine yürürlüğe giren hibe kredi sayesinde, devlet tarafından eğitim kurumlarına, şirketlere, işletmelere veya kişilere karşılıksız olarak destek verilmesi planlanmakta. Hibe kredi almayı düşünenler öncelikle KOSGEB’e başvurmalı, belirttiğiniz proje için gerekli bütçeyi belirlemelisiniz. Hibe kredi bu başlangıç için size gerekli masrafları karşılamak adına bir can suyu olmayı hedefliyor.

Büyütülebilecek, devamlılığı olan iş fikirleriniz var ise hemen hibe krediye başvurabilir, siz de hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Hibe kredilerin geri ödemesi olmaması nedeniyle aslında bu büyük bir fırsat olarak girişimcilerin karşısına çıkmakta.

Aynı zamanda eğitim alanında, bilim ve teknoloji geliştirilmesi ve bunun sonrasında yeni bilgilere ulaşılması, yeni malzeme, araç ya da gereç üretilmesi, adına yapılan araştırma ve geliştirme sürecine Ar-Ge diyoruz. Belirli konularda bilgisi olan, ve bu bilgiler ışığında yeniliklere yelken açabilecek ufukların desteklenmesi gerek Hibe krediler, gerekse Teşvik kredileriyle artık mümkün. İçinde bulunduğumuz durum göz önünde bulundurulduğunda, teknolojik gelişmelerin önünü açmak, bu gelişmeleri üretime dönüştürmek ve özellikle bu üretimleri ülke dışına ihraç edebilmek çok önemlidir. Tüm bu krediler ile ihracat açığımızın kapatılması hedeflenmekte ve aynı zamanda girişimcilere destek olunarak, üretime, istihdama ve yatırıma katkı sağlamak 2023 vizyonu açısından önemli bir başlangıç sayılmaktadır.

AR-GE faaliyetlerinde çalışabilmek için, bir alanda uzman ya da nitelikli personel olmak, temel olarak çalıştığı bölümde yüksek öğrenim görmek veya bu çalışma alanı için yeterli sertifikaya, lisansa yada yetkinlik belgesine sahip olmak gereklidir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu