GündemManşet

ÖZTÜRK’TEN GÜRÜN’E SU TEPKİSİ

NİHAT ÖZTÜRK TBMMAK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk,“AK Parti,  Turizmin kalbi Bodrum Yarımadasındaki su sorununu çözmek için hiç bir siyaset gözetmeden Bodrum merkez dahil 10 yerleşime içme ve kullanma suyu temini amacıyla DSİ vasıtasıyla ciddi bir yatırım yaptı” dedi.

Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün son dönemde Bodrum’da yaşanan su sıkıntısını siyaset malzemesi yapmasına sert tepki gösterdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada şunlara yer verdi:

“Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün Bodrum Yarımadasına içme ve kullanma suyu ileten hatta meydana gelen patlak sonrasında yaptığı açıklamalarla kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini düşünüyorum.

Öncelikle şunun bilinmesinde fayda var. AK Parti, turizmin kalbi Bodrum Yarımadasındaki su sorununu çözmek için hiç bir siyaset gözetmeden Bodrum Merkez dahil 10 yerleşime içme ve kullanma suyu temini amacıyla DSİ vasıtasıyla ciddi bir yatırım yaptı. Devletimizin yaptığı bu projeyle, “Bodrum Merkez, Konacık, Bitez, Ortakent-Yahşi, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Göltürkbükü ve Yalıçiftlik” suya kavuştu.

Bu proje ile yukarıda sıralanan Mülga Bodrum Belediyeler Birliğine üye 10 yerleşimin 2040 yılına kadar olan ihtiyacının birinci bölümü (2025 yılına kadar olan kısmı) tamamlandı. Bu amaçla Milas Geyik Barajı ve Çamköydeki yeraltı kaynaklarından temin edilen su, Güvercinlikte inşaa edilen 40.000m^3/gün kapasitedeki modern arıtma tesisinde arıtılan su (içilebilir kalite) yukarıda sıralanan yerleşimlere 5 yıldır veriliyor”

15 Bin 806 metre uzunluğunda Çelik boru

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum Belediyeler Birliğinin talebi doğrultusunda, “Herhangi bir arıza sırasında suyun kesilmemesi için ana isale hattına paralel 15.806 m uzunluğunda Çelik boru döşenmiştir. Ayrıca tüm yarımadayı dolaşan Deniz seviyesindeki 11.661 m ÇTP Boru çelik boru ile değiştirilmiştir” ifadesini kullanarak, şunları söyledi:

“Yapılan çalışmalarla ilgili bu kadar detayı niye verdim derseniz sevgili vatandaşlarım böylesine büyük devasa yatırım Hükümetimiz tarafından DSİ eliyle yapılmıştır. Torba kavşağında 26.08.2016 cuma günü saat: 15.00’de patlayan bir borunun tamiri için toplam 480 m borunun değişimi MUSKİ tarafından 2 haftada ancak tamamlandı.  İnşallah yarın  çalışma tamamlanır da tekrar Yarımada geneline su verilebilir.

Büyükşehir Belediye Başkan’ı şu konuda haklıdır. “Suyun siyaseti olmaz” diyor ama su üzerinden siyaseti yine kendisi yapıyor. DSİ tarafından yapılarak hizmete sunulan bu Tesisler 08.Aralık.2011 tarihinde Mülga Bodrum Belediyeler Birliğine Devri gerçekleşmiştir.

Yani Tesisler 5 yıldır işletmede kullanım halindedir. Büyükşehir yasası ile birlikte son yerel seçimlerden sonra da tüm Tesisler Büyükşehir Belediyesine dolayısıyla MUSKİ’ye geçmiştir.

Osman Bey açıklamasında; “bu konuda herkes üstüne sorumluluğu alacak, birbirimizi aldatmayalım ve halkımıza doğruyu anlatalım” diyor. Sizlere şunu açıklamak istiyorum. Büyükşehir yasası ile birlikte Bu konuda da Büyükşehir Belediyelerine çok büyük yetkiler verildi.

İsterse Büyükşehir Belediyesi DSİ’nin yaptığı barajları, içmesuyu tesislerini, sulama tesislerini ve tüm derelerin ıslahını kendileri yapabilirler. Kendilerine madem bu kadar güveniyorlar buyursunlar yapsınlar.

Dolayısıyla patlayan boru tamiratını DSİ yapmadı diye birşey yok. 5 yıldır işletilen, vatandaştan su parası alan belediyedir. Bu Tesisler de, patlayan boru hattı da Belediyenindir, kendilerini kiracı gibi gösterip, Devletin Kurumu ve İktidarımıza hedef alan açıklamalar hakkaniyetle bağdaşmamaktadır.

Ayrıca patlayan borunun geçtiği yerden Belediyenin Mumcular Arıtma Tesisinden gelen bir hattı daha var, çok önceden döşenmiş. Vatandaş bu boruların üzerine binayı daha sonra yapıyor. Bu yapının iznini veren kim? Belediye değil mi?”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu