EğitimGündemKültür SanatManşet

MÜZEDE BALIKÇIYI OKUDULAR

Bodrum-deniz-müzesiBodrum Deniz Müzesi’nin özel etkinlikleri kapsamında, Halikarnas Balıkçısı Forumu üyeleri işbirliğinde gerçekleştirilen “Müzede Okuma Günleri Balıkçıyı Anma” etkinliğinin 3’üncüsüne, Bodrumlu şair ve yazar Mehmet Atilla ile Cumhuriyet Ortaokulu’ndan 7. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Müze ile öğrenci iletişimini sağlamak, çocukların kitap okuma ve yazma alışkanlıklarına destek olmak, Bodrum değerlerine sahip çıkmak ve yaşatmak, Halikarnas Balıkçısı ve eserleri hakkında öğrencileri bilgilendirirken eğitmek, örnek seçilecek konu, tema, eserleri üzerine okumalar gerçekleştirmek ve müze ve koleksiyonlar hakkında bilinirliliğinin arttırılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen okuma günlerinin üçüncüsü gerçekleştirildi.

Halikarnas Balıkçısı’nın ölümünün 43. yılı anısına düzenlenen ilk okuma gününde, onun “Aganta Burina Burinata” adlı kitabı ele alınarak kitaptan bölümler okundu.

Cumhuriyet Ortaokulu’ndan 7. sınıf öğrencileri ile balıkçının “Aganta Burina Burinata” adlı kitabını ele alan şair ve yazar Mehmet Atilla, bugüne kadar hem çocuklar için hem de yetişkinler için pek çok kitap yayımladığını anlatarak etkinlik hakkında şunları söyledi:

“Bugün Deniz Müzesi’nde Halikarnas Balıkçısı’nın “Aganta Burina Burinata” kitabının okumasını yapacağız. Cumhuriyet Ortaokulu’ndan 7. sınıf öğrencileri bizim konuğumuz olacaklar. Bodrum Deniz Müzesi’nin 10 ay 10 kitap adı altında düzenlediği bir etkinlik bu. Biz her ay değişen yazarlar, değişen eğitimciler ve değişen konuşmacılar aracılığıyla Halikarnas Balıkçısı’nın farklı kitaplarını öğrencilerle paylaşıyoruz, okuyoruz ve balıkçıyı anıyoruz. İnteraktif bir edebiyat söyleşisi yapmaya çalışıyoruz. Amacımız Halikarnas Balıkçısı’nı gençlere tanıtmak, onun unutulmamasını sağlamak. Bunun yanında bir edebiyat ortamı yaratmak.”

“Aganta Burina Burinata”  kitabının içeriğine de değinen Atilla konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu kitap genç bir çocuğun denize olan aşkını özlemini anlatıyor. Denize ulaşmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Daha sonra denize ulaştıktan sonra denizdeki sorunların anne babası ve akrabaları  tarafından çok iyi algılanmadığını anlatıyor. Burada önemli olan Halikarnas Balıkçısı deniz insanlarıyla toprak insanları arasında bir ilişki kuruyor ve bu ilişkinin sonucunda denizin daha çağırıcı, daha etkileyici olduğunu anlatmaya çalışan bir kitap.”

Etkinliğin ardından öğrenciler müzeyi gezdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu