ÇevreGündemManşet

“GÜNEŞE YELKEN AÇ” KAMPANYASI BODRUM’DAN START ALDI

BODRUM-GREENPEACE-GÜNEŞ-ENERJİSİ-Dünyaca ünlü çevre örgütünün Türkiye’de başlatılan projenin ilk durağı turizm cenneti Bodrum oldu.

Kasım ayında Fas’ta düzenlenecek “İklim Zirvesi” yolunda Akdeniz boyunca güneşin mesajını taşıyacak Rainbow Warrior, Türkiye’nin enerji geleceğinde güneş enerjisinin rolünün tartışılacağı bir platform olarak Eylül ayı boyunca Türkiye’de olacak.

14 farklı ülkeden 16 mürettebatın bulunduğu geminin yetkilileri bulundukları şehirlerde turizm ve enerji sektörlerinin öncü isimleri bir araya gelerek turizm sektöründe güneş enerjisinin kullanımını tartışacaklar.

Rainbow Warrior, Bodrum’un ardından sırasıyla Sığacık, Çeşme, Bozcaada, Çanakkale ve İstanbul’da “Güneşe Yelken Aç”acak.

Greenpeace Akdeniz İklim Enerjisi Kampanya Sorumlusu Duygu Kutluay gazetecilere yaptığı açıklamada çalışmaları hakkında şunları söyledi:

“Güneş enerjisinin ne kadar kullanılabilir olduğunu göstermek istiyoruz. Güneş bizim hazinemiz diyoruz. Enerji üretebilmek için her gün doğan bir hazineye sahibiz. Bununla ilgili hem vatandaşlarla çalışmalarımız var hem çocuklarla hem de farklı sektörlerden insanlarla. Bunu tanıtmak istiyoruz.”

Güneş enerjisinin Türkiye içinde büyüyen bir Pazar olduğunu ifade eden Kutluay sözlerine şöyle devam etti:

“2015 yılından itibaren son altı ayda, Temmuz sonuna kadar güneş kurulu gücü iki katına çıktı. Teknoloji oldukça gelişerek yayılıyor. Maliyetler aynı şekilde yüzde 50’den fazla düştü son dönemde. Bu yüzden de güneş enerjisinin yayılma gücünün daha da fazla olduğunu düşünüyoruz. Bizim kampanya hedefimiz, 1 milyon çatıya güneş paneli. Yani insanların tükettikleri enerjiyi yerinde üreterek hem kendilerine mali olarak katkı sağlamaları hem de ülkenin cari açığına, enerji bağımsızlığına katkı sağlayarak bizim için güneş kahramanları olmaları.”

3 gün boyunca Bodrum’da çeşitli çalışmalarda bulunacak olan çevreciler daha sonra İzmir’in Seferihisar-Sığacık’a demir atacak. 20 gün sürecek olan Türkiye çalışmalarının son durağı ise İstanb

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu