GündemManşet

LÖSEV, KURBAN BAĞIŞ KAMPANYASINI BODRUMLULARA ANLATTI

IMG_2642Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Bodrum’da kurban bağış kampanyalarını anlattı. Ülke genelinde 20 binden fazla kayıtlı hastası bulunan LÖSEV’in, çocukların protein ağılıklı beslenmelerini sağlayabilmek amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar Bodrum’da devam etti.

LÖSEV’in Bodrum’da saha çalışması yapan halkla ilişkiler uzmanları kurban bağış kampanyalarını Bodrumlulara anlatırken, halkın duyarlılığının yüksek olduğu bu dönemi fırsat bilen dolandırıcılara karşı da uyarılarda bulundular.

LÖSEV’in halkla ilişkiler biriminde yönetmen olarak görev yapan Can Öney, çalışmalarının içinde kurban döneminin çok önemli olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Bu dönemde çocuklarımızın protein ağırlıklı beslenmelerini sağlayabilmek amacıyla vekaleten kurban kesimleri gerçekleştiriyoruz. Dini usullere uygun bir şekilde bağışçılarımızın kurbanlarının kesimlerini gerçekleştiriyoruz ve çocuklarımızın 12 ay boyunca et yemelerini sağlayabiliyoruz. Bunun için internet üzerinden, banka üzerinden, PTT üzerinden ya da vakıf merkezlerimize gelerek bağışçılarımızın bağış yapmaları yeterli olacaktır. Entegre et tesislerinde etler kesildikten sonra gönderebildiğimiz kadarını ailelerimize gönderiyoruz. Gönderemediğimizi anlaşmalı olduğumuz firmalara teslim ediyoruz ve 12 ay boyunca istediğimiz zaman onlardan et alıyoruz ve ailelerimize gönderiyoruz.”

LÖSEV’ kayıtlı  20 binden fazla çocuk ve ailesi bulunduğuna işaret beden Öney, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocukların tedavi sırasında aldıkları kemoterapi ilaçları nedeniyle bağışıklıkları düştüğü için bağışıklarını güçlendirmek amacıyla ptotein ağırlılklı beslenmeleri gerekiyor. Bağışçılarımız sayesinde çocuklarımız 12 ay boyunca protein ağırlıklı beslenmiş olabiliyorlar.”

LÖSEV İzmir irtibat ofisinde halkla ilişkiler biriminde görev yapan Gamze Berçin Tatar ise bu dönemlerde halkın insani duygularını sömüren dolandırıcılara karşı dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek şöyle dedi:

“Bugün Bodrum’da kurban kampanya dönemi ile ilgili çalışmlarımızı yürütüyoruz. Bu noktada halkımızı uyarmak istediğimiz bir kaç nokta var. Bizlere bağışlarınızı yönlendirmeniz kurumumuz açısından çok kıymetli ama bunu yaparken bazen kötü niyetli kişilerle karşılaşabiliyorsunuz. Maalesef halkımızın duyarlılığının yüksek olduğu bu dönemde dolandırıcılar da bundan faydalanmaya çalışıyorlar ve kapınızdan gelip ücret isteyebiliyorlar, bağış adı altında para talep edebiliyorlar. Lütfen bu kişilere itibar etmeyiniz. LÖSEV’in böyle bir çalışması yok. Bu kişiler yaka kartıyla da gelse, ellerinde size bağış makbuzu olarak lanse ettikleri bir fişle kapınızı çalıyorlar. Bu kişilerin kurumumuzla hiç bir alakası yok. LÖSEV asla kapı kapı dolaşarak para toplamaz.”

LÖSEV’ e bağışta bulunmak isteyen vatandaşların bir çok yoldan güvenli bir şekilde bağışlarını yapabileceklerinin de bilgisini veren Tatar sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz bağışlarımız resmi yollardan kabul ediyoruz. Bizlere banka şubeleri aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Tüm büyük bankalarda vekaleten bağış ekranımız şu an açık durumda. İnternet bankacılığımızı kullanarak bağış yapabilirsiniz. Yine “www.losev.org.tr” adresinden kredi kartınız aracılığıyla güvenli bir şekilde LÖSEV’e bağışınızı yapabilirsiniz. Ofislerimizi arayabilirsiniz. Vakıf merkezi numaramız; 0312 447 06 60. Bu numaradan bize ulaşarak bağışınızı güvenle gerçekleştirebilirisiniz. Yurtdışından bağış yapmak isteyenler için bu numardan bize ulaşarak vakıf merkezimizden hesap numaralarını alabilirler. PTT şubeleri aracılığıyla posta çeki hesabımıza bağışlarınızı yatırabilirsiniz. Bunlar gibi yasal denetlenen bağış yollarından kurumumuza bağışlar ulaştırılabilir. Bu noktada halkımızı mutlaka uyarmak istiyoruz. Lütfen dolandırıcılara itibar etmesinler.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu