ÇevreGündemManşet

BELEDİYE MECLİSİ RES’E HAYIR DEDİ

Bodrum-belediye meclis toplaantısıBodrum Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında Rüzgar Elektrik Santrali (RES) şirketi için olumsuz çevreciler için olumlu karar çıktı.

Bodrum Belediye Meclisinin 2016 yılı Eylül ayı olağan toplantısı bugün öğlen saatlerinde Konacık Mahallesi’nde bulunan Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un başkanlık yaptığı toplantıya CHP’li meclis üyeler ve eski MHP’li yeni Bağımsız meclis üyeleri tam kadro katıldı.

Toplantının ilk gündem maddesi olan, İlçemizin çeşitli yerlerinde kurulmak istenen Rüzgar Elektrik Santrallerine (RES) ilişkin İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi” yapıldı.

Komisyon tarafından hazırlanan ve Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından okunan raporda, RES’lerin Bodrum’un doğasına, kültürüne, mimari yapısına ve çevreye vereceği zararlar anlatıldı. Ardından yapılan oylamada, RES’lerin Bodrum Yarımadası’na kurulmamasına oybirliği ile karar verdi. Alınan karar sonrası salonda bulunan Bodrum Çevre Platformu üyeleri tarafından sevinçle karşılandı.

Kararın alınmasının ardından Başkan Mehmet Kocadon, alınan meclis kararının, ilgili bakanlıklara ve müdürlüklere gönderilmesini istedi.

Daha sonra meclis gündeminde bulunan diğer maddelerin görüşülmesine devam edildi. Toplantıda görüşülen diğer maddelerde oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu