AsayişGündemManşet

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OLAYLARINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Bodrum-jandarma-göçmen kaçakçılığıGeçtiğimiz yılın 7 aylık döneminde 75 göçmen kaçaklığı olayında 3 bin 779 yabancı uyruklu ve 93 organizatör yakalandı. Bu yılın aynı dönemde 23 olayda 484 yasa dışı göçmen ve 38 organizatör yakalandı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında yapılan denetimler sonrası göçmen kaçakçılığı olaylarında yasa dışı göçmen sayısından yüzde 87, olay sayısında yüzde 69 ve organizatör sayısında da yüzde 59 azalma meydana geldiği açıklandı. Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, 2015 yılının ilk 7 aylık döneminde 75 göçmen kaçakçılığı olayı meydana gelirken, bu olaylar neticesinde, 3 bin 779 yasa dışı göçmen ile birlikte 93 organizatör yakalanırken, organizatörlerden 48’i sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. 2016 yılının aynı döneminde ise 23 göçmen kaçakçılığı, bu olaylar neticesinde 484 yasa dışı göçmen ile birlikte 38 organizatör yakalandı ve 19 organizatör sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandığı açıklandı.

2015 ve 2016 yıllarının ilk 7 aylık dönemi mukayese edildiğinde ise olay sayısında yüzde 69, yasadışı göçmen sayısında yüzde 87 ve yakalanan organizatör sayısında yüzde 59 azalış meydana geldi. İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin 7 gün 24 saat boyunca sürdürülen istihbari çalışmalar, yol kontrol ve aramaları, kimlik kontrolleri, önleyici devriye faaliyetleri ve metruk bina, koy ve alanların kontrolleri neticesinde 2016 yılında müessif bir olay yaşanmadığı açıklandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu