EkonomiGündemManşetTurizm

BODRUM SOKAKLARI HAREKETLİLİĞİNİ KORUYOR

Bodrum -turizm sezonuZor bir turizm sezonu geçiren ülke geneline rağmen, Bodrum sokaklarındaki hareketlilik azalmıyor.

Komşu ülkelerde meydana gelen gelişmeler, Rusya ile yaşanan sorun, Avrupa ülkelerinde süren ekonomik sıkıntılar ve terör olayları nedeniyle zor bir turizm yılı geçiren ülkemizde, alınan tüm tedbirlere rağmen sıkıntılar yaşanıyor. Turizm bölgeleri arasında tanıtım çalışmalarını aralıksız sürdüren Bodrum’da ise sokaklardaki kalabalık, umutların korunmasına da olanak sunuyor.

Bodrum Tanıtma Vakfı tarafından geçtiğimiz kış aylarında gerçekleştirilen çalışmalar, Bodrum’da hareketliliğin sürmesini sağladı. Dünyanın 50 ülkesinden turistin geldiği Bodrum ile ilgili 36 ayrı fuarda stantlar açılırken, öte yandan Bodrum’a davet edilen gazeteci, yazar ve turizmcilerle yapılan işbirliği sonucunda ise tanıtım çalışmalarına ivme katıldı.

Bodrum sokaklarında yaşanan hareketliliği değerlendiren Bodrum Tanıtma Vakfı ve  Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaptıkları çalışmaların meyvesini aldıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Küresel çapta yaşanan olumsuzluklar nedeniyle tüm dünya zorlu bir süreçten geçiyor. Bodrum olarak bizler de, elimizden geldiğince bu zorlukların üstesinden gelebilmek için mücadelemizi var gücümüzle, ara vermeksizin sürdürüyoruz. Bu yıl, her yıl olduğu gibi katıldığımız fuarların yanında büyük bir tanıtım atağına da imza attık. Dünyanın çeşitli yerlerinden yabancı gazeteci ve yazarları Bodrum’da ağırlayarak, Bodrum’un barışçıl ve hoşgörü sahibi çizgisini tüm dünyaya anlatmayı sürdürdük. Bu yatırımların meyvesini de, Bodrum sokaklarına baktığımızda görebiliyoruz. Ve dünyanın her yerinden insanı ağırlamaya devam diyoruz. Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla Bodrum, yaptığımız bu tanıtım faaliyetleriyle birlikte artık dünyada bir marka kent olarak anılmaya başlandı. Ve bu çalışmalarımızı da sadece bu sezon için yapılan bir çalışma olarak görürsek, büyük bir yanılgıya kapılırız. Bakın, yapmış olduğumuz çalışmalarımızın sonucunda kurulan diyaloglar, meyvelerini veriyor. Geçtiğimiz hafta sonu, Almanya’nın en güçlü gazetelerinden Bild’de, Bodrum ile ilgili çok güzel bir haber vardı. Bodrum’da tatilini yapan Almanlar, Bodrum’da yaşadıkları güzelliklerden bahsediyorlardı. Yayınlanan bu tür haberler, bizleri oldukça mutlu ediyor çünkü bu ne kadar doğru işler yaptığımızın da bir göstergesi aynı zamanda. Umuyorum ki bu yıl,  turizm sezonunu en az zararla kapatacağız. Bu anlamda, yılmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu