GündemManşetSağlık

İLK AMELİYAT BEKLENİLDİĞİNDEN İYİ GEÇTİ…

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yüzüne asit atılarak yaralanan 19 yaşındaki Berfin Özek, Bodrum’da ilk ameliyatına girdi.

İskenderun’da eski erkek arkadaşı  tarafından asitli saldırıya uğrayan Berfin Özek, geçen hafta tedavi için Bodrum’a geldi. Berfin, bugüne kadar yaptığı oldukça başarılı operasyonlarla tanınan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf tarafından Acıbadem Bodrum Hastaneisndee ameliyata alındı.

10 saat sürmesi ön görülen ameliyat 12 saatte tamamlandı. Başarılı geçen ameliyat sonrası konuşan Prof. Dr. Mehmet Mutaf süreci anlattı.

Ameliyatta planlanılandan biraz daha öteye geçtikleirni belirten Prof. Dr. Mehmet Mutaf şunları söyledi:

“Ameliyatın bütününde, ameliyattan önce verdiğimiz, bilgilendirme toplantısında verdiğimiz, sizlerle paylaştığımız planında birazcık ötesine geçtik hatta. Göz kapaklarındaki problemler giderildi yeniden yapıldı. Yine ağız çevresindeki çekintiler, şekil bozuklukları düzeltildi ve beraberinde üst dudak ve burnun birbirine yapışması söz konusuydu, burun delikleri kaybolmuştu onları, o problemleri çözdük. Yeniden olmayan burun deliği oluşturuldu, burnun şekli eğriliği düzeltildi ve bundan sonraki aşamada, yüzün derisini değiştirmekte kullanacağımız yeni deriyi elde etmek için konulması gereken silikon doku genişletici dediğimiz silikon aparatlar boyun ve yüz bölgesine yerleştirildi. İşte önümüzdeki yaklaşık 1-1,5 aylık süreçte bu doku genişletme dediğimiz işlemi yapacağız 3 günlük aralarla. Ve İnşallah 1,5 ay sonrada Berfin’in ikinci ameliyata hazır olacağını düşünüyorum ve doğrudan bu doku genişletmeyle elde ettiğimiz yeni ve pürüzsüz deriyi de yara bölgelerinin kaplanmasını, yanık bölgelerin derilerinin değiştirilmesini işlemini gerçekleştireceğiz. Ve büyük değişiklik aslında ikinci ameliyatta ortaya çıkacak ama şuanda Berfin’in profilinde ve genel görüntüsünde aynı zamanda ağız ve göz kapağı fonksiyonlarında onu rahatlatacak çok büyük değişiklikler olduğunu söyleyebilirim. Tabi ki yaklaşık 12 saat süren bir anestezi ve ameliyattan sürecinin sonrasında mutlaka bu geceyi oldukça zor geçireceğiz ve dikkatle takip edilmesi gereken bir süreç. Ama yarından sonra rahatlarız, hastamızda bizde. Tabi ki gerek pansumanları gerek tıbbi bakımları sürecek ama bu ameliyatın başarısı ile ilgili kritik bir 3-4 günümüz var. Enfeksiyon riskleri ve diğer risklerinde ortadan kalkmasını müjdelemek için. Bundan sonrasında bende bu haberi izleyen Berfin’i merak eden diğer insanlar gibi artık bir manada dua zamanına geçeceğim.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu