AsayişGündemManşet

BALIKÇILAR KORKU İÇİNDE

bodrum-kardak kayalıklarıKardak Kayalıklarında yaşanan olayların ardından balıkçılar kayalıkların etrafında balık avlamaktan korktuklarını açıkladı.

Gümüşlük Mahallesi’nde bulunan balıkçılar her sabah avlanmaya çıktıkları Kardak kayalıklarına 300 metreden daha fazla yaklaşamıyor. Bazı balıkçıklar, o bölgede avlanmaktan korktuklarını söylerken bazıları ise bölgede sıkıntı olmadığını açıkladı. Çoğunlukla çatal ada ve çavuş adası etrafında avlanan balıkçılar Kardak Kayalıklarına 300 metreden daha fazla yaklaşamadıklarını anlattı.

30 yıldır aynı balıkçılık yapan Mehmet Öztaş Kardak kayalıklarında bir sıkıntı olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Fazla avlanmaya gidemiyoruz. Çupra balığı bitti. Kardak Kayalıklarına 300 metre kadar yaklaşa biliyoruz. Bir ara o kriz dönemi gidilememişti. Şimdilik bir problem yok. Karaya çıkmak yasak ama yaklaşa biliyoruz. Komutanımız geldikten sonra bir geliş gidiş oldu. O aralar bir sıkıntı oldu ama şimdi bir problemimiz yok. Karaya çıkma riskine girmek istemiyoruz. Herkes bizim diyor sonra sıkıntı oluyor.”

Kardak kayalıklarının etrafında ağ atan Görkem Kayacan ise “sabah saat 5:00 da limandan ayrılıyoruz. Çavuş adası, Kardak adası, yakınlarında 75, 80 metre su derinliği. Mercan, laos, Çupra ve bunun gibi balıklar var oralarda. 6:00 gibi ağ atmaya başlıyoruz. Sabah 8 gibi avları toplamaya başlıyoruz. Sabah 11:00 da işimiz bitiyor.  Kardak kayalıklarına korkulu bir şekilde gidiyoruz. Tam yaklaşamıyoruz. Bizim için yasak bir bölge. Çupra var orada çoğunlukla o yüzde orayı tercih ediyoruz. Yunana sahil güvenliği bizi taciz edemiyor. Bizim sahil güvenlik ekipleri bizleri çok iyi koruyor. Son zamanlarda alınan güvenlik tedbirleri ise çok yoğun. Bizim sahil güvenlik ekipleri serbest bırakıyor. Avlanın diyor. O konuda bir sıkıntımız yok. Yunanlılar korksun biz korkmayalım.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan 2 gündür ise Kardak Kayalıklarında sessizlik hakim. Türk Sahil Güvenlik Ekipleri kayalıkların etrafında 24 saat boyunca nöbet tutmaya devam ediyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu