GündemHayatManşet

MÜFTÜLÜKTEN KUTLU DOĞUM HAFTASI PROGRAMI

Doç Dr. İsmail Karagöz-BodrumPeygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in anlatıldığı ve doğum gününün kutlandığı “Kutlu Doğum Haftası” Etkinlikleri Bodrum’da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor.

Önceki akşam Bodrum Müftülüğü tarafından Nurol Kültür Merkez’inde gerçekleştirilen etkinliğe Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Doç Dr. İsmail Karagöz konuşmacı olarak katıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu programa Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Bodrum İlçe Müftüsü Dr. Ali Ünal, Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, MHP ilçe Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz, daire ve kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar  katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Yalı Mahallesi Camii İmamı Uğur Güngör’ün Kur’an-ı Kerim Tilaveti okudu. Kur’an kursu öğrencilerinin okuduğu ilahilerle devam eden etkinlikte Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı  Kutlu Doğum sinevizyon gösterisi katılımcılara izletildi.

Bodrum Müftülüğü hazırladığı programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Doç Dr. İsmail Karagöz şunları söyledi:

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yasal görevi toplumu din konusunda aydınlatmaktır. Bu görevinin yanında ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlamakta görevleri arasında yeralmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı geçen yıl ülkemiz genelinde “Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku” konusunu işlemişti. Bu senede geçen seneki konunun devamı olarak “Tevhid ve Vahdet” konusunu işliyor. Böylelikle hem yüce rabbimize karşı, hem sevgili peygamberimize karşı, hem de ülkemiz insanına karşı bir görev ifa etmeye çalışıyor. “Tevhid” kelimesi Yüce Allah’ın birliğini ifade etmektedir. “Vahdet” kelimesi de ümmet-i Muhammed’in birliğini ifade etmektedir” diye konuştu.

Programa katılanlara  Doç Dr. İsmail Karagöz’ün “Kur’an ve Sünnetin Işığında Birlik ve Beraberlik” kitabı ile gül armağan edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu