EkonomiGündemManşetTurizm

BODRUM’A BAYRAM ERKEN GELDİ

bodrum-bayram tatili9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte Bodrum yerli turistlerle dolmaya başladı.

Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşların Cuma günü mesainin bitmesiyle birlikte İlçeye akın etmeye başladı. Farklı kentlere Bodrum’a gelen tatilciler trafiği felç etti.

Bayram tatili boyunca 1 milyon’un üzerinde turistti ağırlamayı planlayan Bodrum’a uçaklar ise ek sefer yapmaya başladı. Bazı havayolu şirketleri, Ramazan Bayramı tatilinde oluşabilecek yolcu yoğunluğu nedeniyle turizm kentlerine ek seferler düzenledi. Milas – Bodrum hava alanına, gelecek uçaklara 150 ek sefer ilave edildi. Uçak biletlerinin günler önceden tükenmesi nedeniyle havayolu şirketleri tarafından ek seferlerin arta bileceği öğrenildi. Şehirler arası otobüs firmalarıda Bodrum seferlerine ek otobüsler koyduklarını bildirdi.

Turizm sezonun Haziran ayında kötü gitmesi esnafın moralini bozmuştu. Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte esnaf heyecanlanmaya başladı. Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte Bodrum sokakları doldu taştı. Gelen yerli turist esnafın yüzünü güldürmeyi başardı.

Bayram tatilini Bodrum’da geçirmek isteyen vatandaşlar otellere rezervasyon yaptırmaya başladı. Bayram tatiline girilmesiyle birlikte oteller başta olmak üzere Apart ve pansiyonlar yerli turistlerle doldu taştı. Karamsan bir turizm sezonu çizen otelciler Bayram tatilinin gelmesinin ve Rusların tekrar tatil için Türkiye’yi seçmesinin turizmi düzelteceğini belirttiler.

Jandarma ve Emniyet güçler Bodrum’da giren çıkan tüm araçları kontrol ederek ilçede kuş uçurtmuyor. İlçenin giriş ve çıkışlarında 24 saat yol kontrolü yapan ekipler olası bir tehlikeyi önlemek için araç kontrollerini sıklaştırdı.

Gümbet’teki bir Otel İşletmecisi Emrah Esen yaptığı açıklamada, “Bayram itibariyle de yüzde yüze yakın bir doluluk bekliyoruz, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarıda bizim için İnşallah çok kuvvetli geçecek. Bodrum’da şuandaki gözlemlerimiz bir hareketlenme başladığı yönünde.” dedi.

Bodrum’un çok güzel olduğunu ifade eden turistler ise herkesi Bodrum’a beklediklerini söylediler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu