HayatKültür SanatManşet

Sağlık Vakfı Sanat Çalıştayının 10.’su Yapıldı

Kokteyl ile Sona Erdi

 

10.Bodrum Sağlık Vakfı Sanat Çalıştayı, Turgutreis Gamze Çarmıklı İş Ve Sanat Atölyelerinde Düzenlenen Sergi Kokteyli İle Son Buldu

Erkan Dülgeroğlu Anısına 10. Bodrum Sağlık Vakfı Sanat Çalıştayı, 3 Kasım Cuma günü Turgutreis Gamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyelerinde düzenlenen sergi kokteyli ile sanatseverlerle buluştu.

Bodrum Sağlık Vakfı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliği ile düzenlenen çalıştayda, “Seramik Sır altı Dekor Tekniği, Tekstil Baskı ve Mozaik Uygulamaları’’ gerçekleştirildi.

Bodrum Sağlık Vakfı Gamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyeleri Sorumlusu Sema Sakar koordinatörlüğünde, Mozaik Atölye Sorumlusu Ezgi Bal ve Tekstil Atölye Sorumlusu Mesut Tekin yönetiminde gerçekleşen çalıştayda farklı tasarımlar geliştirilebilmesi ve özel gereksinimli bireylerin sanata dair vizyonlarının genişletilmesi amaçlandı.

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Çok Sayıda Akademisyen Ve Sanatçılar Bir Araya Geldi!

 Çalıştayda seramik, tekstil tasarım, grafik tasarım ve özgün baskı ve mozaik alanlarında çalışan deneyimli akademisyen ve sanatçılar yer aldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden değerli akademisyenlerin, Bodrum’un değerli seramik, mozaik ve tekstil sanatçılarının ağırlandığı çalıştayda; öğrencilerin, gönüllülerin, asistanların destekleri ve özverili çalışmaları sonucunda ortaya çıkan birbirinden başarılı ve kıymetli eserler, sergide vakıf dostlarının beğenisine sunuldu.

“Bodrum Sağlık Vakfı için Cumhuriyet; Sanat Çalıştayıdır. Sanat Çalıştayımız, Türkiye’mizin Bodrum’daki Hayat Damarlarıdır.”

 Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu ev sahipliğinde düzenlenen sergi, Çalıştay Koordinatörü Sema Sakar Akkız’ın açılış konuşması ile başladı. Tüm akademisyenlere, sanatçılara, asistanlara, gönüllülere ve öğrencilere teşekkürlerini sunan Sema Sakar Akkız’ın konuşmasının ardından açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Numan Balaban, Cumhuriyetin 100. Yılına özel temalı 10. Bodrum Sağlık Vakfı Sanat Çalıştayı’nın önemine şu sözlerle değindi:

“Bu sene Cumhuriyetimizin 100. Yılını yurdumuzun dört bir tarafında büyük bir coşkuyla kutladık ve kutlamaya devam ediyoruz. Cumhuriyet sadece 29 Ekim den ibaret bir gün değildir. Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, bir yaşam biçimidir.

Cumhuriyet çoğulculuğu simgeler, katılımcılığı simgeler, demokratik bir toplumu simgeler, bir arada yan yana kardeşçe yaşamayı, farklılıklarımızı korumayı ama ortak bağlarımızı da güçlendirmeyi simgeler.

Cumhuriyet, kadim medeniyetlerin beşiği bu topraklarda yeniden yakılan bir uygarlık ateşidir.
Cumhuriyet, eğitim, bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında gerçekleştirilen her faaliyetin adıdır. Cumhuriyet, Eğitimde feda edilecek tek fert dahi yoktur diyebilmektir.

Cumhuriyet, Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Cumhuriyetimizin 100. Yaşı kutlu olsun.

Bodrum Sağlık Vakfı için Cumhuriyet; Özgür Plaj etkinliğidir. Bodrum Sağlık Vakfı için Cumhuriyet; Beyaz Gece’dir. Bodrum Sağlık Vakfı için Cumhuriyet; İyilik Şenliği’dir. Bodrum Sağlık Vakfı için Cumhuriyet; The Bodrum Cup Yelken yarışlarının bayraklarını boyamaktır. Bodrum Sağlık Vakfı için Cumhuriyet; 10 Kasım da Atasını andığı Golf Turnuvası’dır. Bodrum Sağlık Vakfı için Cumhuriyet; Sanat Çalıştayı’dır.

Sanat Çalıştayımız, Türkiyemizin Bodrum’daki hayat damarlarıdır.

  1. Bodrum Sağlık Vakfı Sanat Çalıştayında öğrencilerimiz, davetli akademisyenlerimiz, sanatçılarımız ve gönüllülerimiz vakfımız için çok anlamlı ve çok kıymetli 5 gün süren çalışmalar yaptılar.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı temalı, serbest ve Bodrum temalı olmak üzere, hazır seramik tabaklar üzerine sıraltı dekor uygulamaları, çamurla serbest şekillendirme, tekstil malzemeler üzerine serigrafi baskı ve mozaik uygulama çalışmaları sizlerin beğenisine sunulmak üzere sergilendi.

Çalıştayımıza katılmak suretiyle bizleri onurlandıran üniversitelerimizin değerli akademisyenlerine, asistanlarına, öğrencilerine ve değerli sanatçılarımıza yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ediyorum.

Bodrum Sağlık Vakfı anlam itibariyle Bodrum’un en büyük Sivil Toplum Projesidir.

Vakfımızın en önemli özelliği ise kurulduğu ilk günden beri doğru yönetim şekli, şeffaflığı ve güvenirliliğiyle Türkiye’de alanında rol model niteliği taşımasıdır.

Tüm faaliyetlerimiz halkımız, gönüllülerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile iş birliği içinde gerçekleştirilmektedir. Sürdürülebilir başarımızın temeli de budur.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere isimlerini sayamadığımız tüm silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Tüm misafirlerimize teşriflerinden dolayı öğrencilerimiz, vakıf çalışanlarımız ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

“Sanatçıların birbirinden farklı tasarımlarını hazırladıkları Sanat Çalıştayı Sergisi büyük ilgiyle karşılandı.”

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden davetli Prof. Neşe Şive Baydar’ın duygu ve düşüncelerini ve teşekkürlerini sunduğu konuşmasının akabinde 10. Sanat Çalıştayı sponsorları Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Dülgeroğlu Ailesi, Bodrum Golf Kulübü, Çınar Elite Yapı A.Ş., Volkan Boya, Öztürk Yapı, Bodrum Mozaik, Luga Hotel, Müskebi Club, Zest Hotel, Acropol Beach Hotel, Herodot Beach Otel, Regia Mare Beach Otel, Bi’fırın, Yüzgeç Restoran ve CAD Reklam’a teşekkür plaketleri takdim edildi.

Bodrum için önemli bir yere sahip olan ve adını sağlamlaştırmayı başaran 10. Sanat Çalıştayı’nda TÜMATA  “Türk musikisini araştırma ve tanıtma” grubu düzenlediği dinleti ve baksı dansı ile Ezgin Kalebaş ve Ozan Doğmuş ve vakfın sosyal medya danışmanı Pelin Naz Keskin ise çalıştay süresince fotoğraf/video çekimleri ile vakfa destek veren isimler arasındaydı.

Sevgi, iyilik ve birlik duygularının seramik, mozaik ve tekstil ürünlerine nakşedildiği eserler sergide büyük ilgiyle karşılandı. Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Kurgan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Burcu Karabey, İyi Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, AYDEM İlçe Müdürü Meltem Kocabıyık Ballı, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Bodrum Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Muğla Büyükşehir Belediyesi Koordinatör Daire Başkanı Oğuz Kaan Bardakçı, Geçmiş Dönem Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun sergiyi ziyaret eden isimler arasındaydı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu