GündemKültür SanatManşet

GÜLSİN & ERKİN ONAY DİBEKLİHAN’DA KONSER VERECEK…

gulsunonayDevlet sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, keman sanatçısı oğlu Erkin Onay’la birlikte 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali öncesinde 3 Temmuz Pazar akşamı Dibeklihan Kültür Sanat Köyünde bir konser verecek.

Geçtiğimiz sezon Almanya, Lüksemburg, İngiltere, Brezilya ve Türkiye’de çok sayıda konser veren Gülsin Onay ve Erkin Onay’ın Dibeklihan Kültür Sanat Köyünde verecekleri konserin tüm geliri, festivalin düzenleyicisi Bodrum Klasik Müzik Derneğine aktarılacak. İkili, festival öncesi “yaza merhaba” demeye hazırlanırken, 3 Temmuz Pazar akşamı 21:30’da başlayacak olan konser, klasik müzikseverler tarafından heyecanla bekleniyor.

Gülsin Onay ve Erkin Onay, bu özel konsere Ludwig van Beethoven’ın “Ayışığı” Sonatı do diyez minör, op.27 no.2, 1. bölüm: Adagio sostenuto adlı eseriyle başlayacaklar. İkili bu eserin ardından Franz Liszt’in “Sultan Mecid Büyük Marşı” isimli eserini seslendirecek. Programın ilk yarısında seslendirilecek son eser Ludwig van Beethoven’un keman ve piyano için yazılmış “İlkbahar” Sonatı Op.24, fa major. Bu eser şu başlıklardan oluşuyor; 1: Allegro; 2: Adagio molto espressivo; 3: Scherzo. Allegro molto – Trio; 4: Rondo. Allegro ma non troppo.

Dibeklihan Kültür Sanat Köyünde, festival yararına düzenlenen konserin ikinci yarısı aradan sonra Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun’un keman ve piyano için yazdığı, Süit Op.33 (1956) adlı eserle devam edecek. Eser, “4. Kastamonu Dansı “ ve “2. Horon” başlıklarını taşıyor. Konserde daha sonra Ekrem Zeki Ün’ün solo keman için “Yudumluk” adlı eseri yer alacak. Bu eser de 5 bölümden oluşacak; 1: Giriş; 2: Alp Ertunga; 3: Dede Korkut’tan Masal; 4: Suss… Dinle Rüzgarı ve 5: Oy Giresun. İkili daha sonra yine bir keman ve piyano için yazılmış eseri seslendirecek. Eserin bestecisi Sergei Rahmaninov ve seslendirilecek eser “Vocalise” başlığını taşıyor. Gülsin Onay, Erkin Onay ikilisi, gecenin son eserini Frédéric Chopin’den seslendirecekler. “Nokturn mi bemol majör, Op.9 no.2” adlı eser, “Andante spianato et Grande Polonaise brillante, mi bemol major, Op.22” başlığını taşıyor.

Anne-oğul müzisyenler, bu repertuar ve benzerlerini 2015-2016 yılları içinde Ankara, Tekirdağ, İstanbul, Zonguldak, Eskişehir ve İzmir’de ayrıca Almanya, Lüksemburg, Brezilya ve İngiltere’de de seslendirmiş ve büyük beğeni toplamıştı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu