GündemManşet

YENİ ASFALT ŞANTİYESİNİ TAMAMLIYOR

Bodrum Belediyesi yeni asfalt şantiyesi (5)Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yarımada genelinde, üst yapıyı güçlendirmek amacıyla belediye tarafından kurulumuna başlanılan Peksimet bölgesindeki modern yeni asfalt şantiyesini ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Bodrum Belediyesi, yarımadanın hatta çevre ilçelerin de ihtiyacına cevap verebilecek ölçüde, hızlı bir şekilde modern bir asfalt şantiyesi kurmak için çalışmaları başlattı. Çalışmalar kapsamında öncelikle arazinin tesfiyesi yapıldı ve çevresi istinat duvarları ile kaplanarak arazi, plent kurulumu için hazır duruma getirildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait, Bodrum Belediyesi’ne tahsisi yapılan 18 dönümlük alan üzerine kurulacak asfalt plentinin parçaları birleştirilmeye başlandı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, şantiye alanına yaptığı ziyarette, sona gelinen çalışmaları yerinde inceledi. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ile Fen İşleri Müdürü Cafer Onur Çandar ve iş güvenliği uzmanı Esat Kaplan  da Başkan Kocadon’a ziyaretinde eşlik ederek, kendisine son durum hakkında detaylı bilgi verdi.

Yeni asfalt şantiyesi ile birlikte öte yandan mekanik plentin ve iş makinalarının alımlarının da gerçekleştirildiği çalışmaları değerlendiren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şunları söyledi:

“İhalelerden dolayı süreç biraz uzadı. Hedefimiz haziran ayında açmaktı fakat ihalelere itirazdan dolayı 2 aylık bir gecikme oldu. Yapılan bu tesis, 3 milyon TL’lik bir tesis. Bu tesis sadece Bodrum’a değil, komşu belediyelere de hitap edecek bir tesis niteliğindedir. Bu aynı zamanda, Bodrum Belediyesi’nin de gerçekten gururu olacak bir tesistir. Umuyorum ki, en kısa zamanda Bodrum, medeni yollarını, bu tesis sayesinde kazanacak. Çünkü tesisimiz, tam kapasiteli çalıştığı zaman saatte 120 ton asfalt üretimi yapabiliyor. Bu da Bodrum’un, birçok ihtiyacını karşılayabilecek bir kapasitedir. “

Yeni asfalt şantiyesinde günde ortalama 900 ton asfalt üretimi yapılacağı tahmin ediliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu