EkonomiGündemManşet

BALIKTA KDV YÜZDE 1’E İNDİRİLDİ…

Resmi Gazetenin dün yayınlanan mükerrer sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile balık ve yumurtanın toptan satışındaki KDV oranı yüzde 1’e indirildi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odasının 2017 yılından bu yana ısrarla dile getirdiği balıkta KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi talebi sonunda gerçekleşti. Cumhurbaşkanı kararnamesi ile balık ve yumurtanın toptan satışındaki KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi. Aynı kararname kapsamında ev mobilyasında yüzde 18 olarak uygulanmakta olan KDV de yüzde 8’e indirildi.

02 Ocak tarihli Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı kararnamesi ile balık ve tavuk yumurtasının toptan tesliminde KDV oranı yüzde 1’e indirildi. MİTSO, balık üreticisi üyelerinden gelen talepler doğrultusunda balıkta yüzde 8 olarak uygulanmakta olan KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi için daha önce iki kez TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, bir kez TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyine, bir kez TOBB üyesi Muğla Odaları ortak toplantısına, bir kez Muğla Milletvekillerine ve bir kez de Tarım Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye sunduğu raporlarda balıkta uygulanmakta olan KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesini talep etmişti.

MİTSO’nun ısrarlı takibiyle sürekli gündemde tuttuğu balıkta KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi talebi, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan tarafından 2 Ocak 2020 tarihli Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile sonuçlandı. Kararnamede balığın yanısıra tavuk yumurtası ve ev mobilyasında da KDV yüzde 1’e indirildi. Kararname ile yumurta ve su ürünlerinin toptan satışlarında KDV oranları yüzde 8’den 1’e indirilmiş oldu. Kararnamede yüzde 18 olarak uygulanmakta olan ev mobilyasının KDV’si ise yüzde 8 oldu.

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile balık ve yumurtanın üreticiden toptan satışlarında uygulanmakta olan KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi üzerine MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “2017 yılından bu yana sürekli olarak fırsat bulduğumuz her ortamda, her yetkili kuruma balıkta KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi talebimizi dile getiriyorduk. Bu konuda ilk raporumuzu 22 Ağustos 2017’de TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na vermiştik. Son raporumuzu ise 8 Mart 2019 tarihinde Sayın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Paktemirli’ye sunmuştuk. Sonuçta talebimiz yerine geldi. Dün Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile balıkta KDV yüzde 1’e indirildi” dedi.

MİTSO’nun bugüne kadar “olmaz” denilen birçok işi başardığını hatırlatan Reşit Özer, “Üyelerimizden bize gelen sorunları veya bizim MİTSO olarak saptadığımız sorunları ilgili makamlara sunuyoruz. Sunmakla kalmıyor, sonucunu ısrarla takip ediyoruz. Israrlı takibimiz sonucunda olmaz denilen birçok işi başarmış olduk. Daha geçen ay, mevsimlik olarak çalışan zeytinyağı yağhanelerinde mühendis çalıştırma zorunluluğu kaldırıldı. Bu da MİTSO’nun bir başarısıydı. Şimdi de balıkta KDV yüzde 1’e indirildi” dedi

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu