EkonomiGündemManşet

“DEĞİŞİM RÜZGARI” GELİYOR…

“Değişim Rüzgarı” sloganıyla yola çıkan Orhan Dinç ve ekibi seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

02 Nisan günü gerçekleştirilecek olan Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanlığına aday olan Orhan Dinç ve ekibi bugün sabah saatlerinde basın mensupları ile bir araya geldi. Bodrum Belediyesi Trafo Kafe’de düzenlenen basın toplantısında seçim çalışmaları ve ekibiyle birlikte hazırladığı projelerini basın mensupları ile paylaşan Dinç, amaçlarının Bodrum Deniz Ticaret Odasını yönetmeye ve sektöre hizmet etmek olduğunu ifade etti.

Bizler Genç Ve Dinamik Olarak Bu Göreve Talip Olduk…

Kahvaltılı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Roda Yat Sahibi Orhan Dinç sözlerine şöyle devam etti:

“Bu görevi uzun zamandır yapan abilerimizin gençlerin, yeni bir jenerasyonun, önünü açmasını bekledik. Ancak her dönemde bu son dönem diyerek geldiğimiz noktada gördük ki uzun yıllardır yönetilen Deniz Ticaret Odasını bırakmaya niyetleri yok.

İki dönemdir Bodrum Ticaret Odasında deniz sektörünün temsilcisi olarak Bodrum denizcilerini temsilen görev yapmaktayım. Bodrum Ticaret Odası (BODTO)’nda görev yaptığım süre içerisinde Boat Show’lara, yurt dışı fuarlara, sektörel eğitimlere ve sektörle ilgili iş gezilerine katılım organizasyonları başarılı bir şekilde gerçekleşti. Bodrum’umuzu gururla temsil ettik. Bu projeler BODTO’nun değil aslında Bodrum Deniz Ticaret Odasının organize etmesi gereken faaliyetlerdir.

Yapacak Çok İşimiz Var…

Bizler, sorunların bilincinde ve çözümlerini de çalışarak bilerek aday olduk. Burada afaki sözler vererek, yapamayacağımız şeyleri vaat ederek Bodrum’un vaktini boşa harcamak istemiyoruz. Direk sonuca ve karşılaşılacak problemlere odaklanacağız.

Balıkçı barınaklarından marinalara, günübirlik gezilerden charter teknelerine, Tersanelerden yan sanayi tedarikçilerine, su sporları sektöründen dalgıçlarımıza, balıkçı arkadaşlarımızdan tüm denizcilerin sorunlarına kadar her konudaki sıkıntıları biliyoruz.

Yazılı ve görsel basında yeterli düzeyde, sosyal medyada, sanal ortamlarda hiç olmayan üyesi ile iletişimi kopuk bir yönetime son vermek için kolları sıvadık ve aday olduk.

Sizlere şeffaf, Üyeleri ile barışık, üyelerinin menfaatlerini her zaman en ön planda tutan, Kapılarının herkese açık olduğu bir oda vaat ediyoruz.

Dersimizi Çalışarak Geliyoruz…

Karbon salınımını azaltan çevreci üretim teknolojileri,  sürdürülebilir deniz ekosistemi, yenilenebilir deniz enerjisi, sadece kalifiye değil yenilikçi deniz adamlarımızla, üreteceğimiz sosyal projeler ile Bodrumlu markalarımızla, Milas ve Bodrum Deniz Ticaret Odası lobisi ile tüm ticari alanlarda aktif ve etkili olmak için tüm deniz severlerin desteğine talibiz.

Son günlerde bu seçim yarışını siyasete malzeme etmeye ve siyasi meydana çekilmeye başlandığını görüyoruz. Ben ve arkadaşlarımızın tek ortak siyaseti Bodrum’ dur. Bu konuyu uzatmaya gerek yok. Herkes için söylenecek bir söz vardır. Siyasetin yeri siyasi meydanlardır.

Hepimizin Odası Olacak…

Bizim sözümüz kişilerin değil,  Bodrum’ da deniz ile uğraşan tüm kesimlere hizmet eden Deniz Ticaret Odasının hepimizin odası olacağı sözüdür.

Uzun yıllar aynı şekilde yönetilen ve artık enerjisini kaybetmiş bir oda yönetimi yerine yeni sinerji ile herkesi kucaklayan bir Deniz Ticaret Odası yönetimi vaat ediyoruz.

Sektörün her sıkıntısı ile ilgilenen, eğitime önem veren, çeşitli yapılacak olan seminerler ile denizciliğimizin gelişimini sağlayan, yeni atılımlar ile odamızın önünü açacak, kısacası Bodrum’un ufkunu açacak olan projeler ile geliyoruz.

Seçim günü üyelerimizin vereceği karar hepimizi bağlayacaktır. Yeni yönetim olarak Bodrum Deniz Ticaret Odası üyelerinin menfaatleri doğrultusunda yerel yönetimler, meslek odaları, dernekler, resmi kurum ve kuruluşlar ile iletişim ve işbirliği içinde olacağız.

Tecrübe ve donanım sözcükleri ile ifade edilen bir yönetim kadrosu yerine bilgiyi kullanabilen ve adaptasyon kabiliyeti yüksek bir organizasyon yapısını tercih ettik. Yeni kuşaklar daha fazla bilgi kaynağına sahipler ve değişen koşullar tecrübeyi yetersiz kılıyor. Dünya ile iletişim kurabilmek için güncel olmalıyız.”

Dinç basın açıklamasının sonunda ekip arkadaşları ile birlikte belirledikleri ilkelerini şöyle sıraladı:

“Bütün dünya denizleri birbiri ile bağlıdır. Bodrum DTO’ da tüm dünya denizleri ile kurumsal bağlarını kuracak ve güçlendirecek.

Bodrumlular tüm dünya denizlerine gidebilecek ve tüm deniz insanlarına da *Bodrum ev sahipliği yapabilecek.

Altyapı ve kalifikasyon tüm dünyaya entegre edilecek.

Yerel ürün ve hizmetler markalaştıralacak

Uluslararası rekabete uygun maliyet seviyelerine ulaşacağız.

Denizi sadece ticaret alanı değil yaşam alanımız olarak göreceğiz.”

Seçimin yapılacağı yer uygun değil…

Basın açıklamasının sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkan Adayı Orhan Dinç, özellikle seçimin yapılacağı ye rile ilgili sıkıntıları dile getirdi. Oda’nın halii hazırdaki mevcut binasında yapılması planlanan oy kullanma işleminin sağlıklı olmayacağına vurgu yapan Dinç, “Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesinin hem bulunduğu konum olarak hemde binanın küçük olması nedeniyle uygun olacağını düşünmüyoruz. Çünkü geçmiş seçimlerde olduğu gibi seçime 40-50 üye değil 400’ün üzerinde üyenin katılmasını bekliyoruz. Buda haliyle bir yoğunluk oluşturacaktır. Seçim yerinin iptali ve daha uygun yerler olan Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi veya Nurol Kültür Merkezinin kullanılması için İlçe Seçim Kuruluna gerekli müracatımızı yapmış bulunmaktayız” dedi.

Basın toplantısının ardından ekibiyle birlikte Denizciler Derneğine giden Orhan Dinç, burada denizciler ile bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Orhan Dinç’in aday Meclis Listesinde bulunan isimler şöyle:

Rıza Karakaya, Doğan Güneri, Adnan Caner, Taner Özdoğan, Fatih Öztarakçı, Ethem Özyurt, Mehmet Ali Ünsal, Derya Akbaş,  Bülent Can, Itır İpekel Tsiropoulos, Mustafa Oduncuoğlu, Enis Tünay, Erhan Berber, Mahir Top, Ayberk Apaydın, Mehmet Esat İleri, Remzi Yorulmaz, Namaz Çelenk ve Sinan Erbey.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu