EğitimGündemKültür SanatManşet

YÖRÜK TÜRKMEN ARAŞTIRMALARI MERKEZİ KURULDU

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yörük Türkmen Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezinin kuruluşu YÖK ve Başbakanlıkça onaylanarak, Resmi Gazetede yayınlandı.

Geçen yıl 19. Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Kültür Şöleni kapsamında yapılan görüşmeler sırasında gündeme gelen ve Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı, 24. Dönem Muğla Milletvekili Ali Boğa tarafından Üniversite yönetimine teklif edilen Araştırma Merkezi çalışmalarına hemen başlanmış ve Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından Fethiye’de yapılan Yörük Araştırmaları Sempozyumu’nda ilan edilmişti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram AKÇA’nın özel gayretleri ve Ali BOĞA’nın takipleriyle devam eden yoğun çalışmalar kısa sürede sonuç verdi ve Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu.

Böylece Antalya, İzmir ve Mersin’den sonra 4. Yörük Araştırmaları Merkezi Muğla’da kurulmuş oldu.

Geçen yıl 22 Temmuz’da gerçekleştirilen 19. Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Kültür Şöleni’nde müjdelenen Araştırma Merkezi 20. Şölenden önce kurulmuş oldu.

Şölen tertip komitesi başkanı 24. Dönem Muğla Milletvekili Ali BOĞA:

‘Çalışmaları hızla ve titizlikle yürüten üniversite yönetimine teşekkür ederek, bu yıl 4 Ağustos’ta gerçekleştireceğimiz 20. Şölen’de kuruluşumuzu Yörük ve Türkmenlerle kutlamış olacağız inşallah.’ Dedi. Bu alanda yapılacak akademik araştırmaların yayınlanacağı Yörükçe Dergisinin 3. Sayısının yayına hazırlandığını ifade eden BOĞA; dergimiz aynı zamanda Araştırma Merkezlerinin yayın organı gibi yayın hayatına devam edecek. Üniversite hocalarımızdan bol miktarda Yörük/Türkmen kültürü ile ilgili araştırma yazıları geliyor. Hepsi birbirinden değerli bu araştırmalarla Yörük kültürü sözlü kültür olmaktan çıkıp yazılı hale geliyor. Bunu çok önemsiyoruz. Yörüğün yaz ve kış göçü gibi yaz sayısı ve kış sayısı olarak yayınımıza devam edeceğiz ve bu akademik araştırmaların hizmetinde olacağız, dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu