ÇevreGündemManşet

YAĞMUR AZALIYOR SICAKLIKLAR REKOR KIRIYOR

bodrum-sıcak hava-sahilSon yıllarda küresel ısınmaya bağlı olarak Bodrum çevresinde de değişik meteorolojik olaylar yaşanırken, ilk 6 aylık verilere göre Bodrum’a düşen yağmur miktarında yüzde 47 gibi bir azalma var.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre Bodrum’a 2015 yılının ilk 6 ayında toplamda metrekareye 599 kilogram yağmur düşerken, bu yıl metrekareye 320 kilogram yağmur düştü. Alınan bu rakamlarla Bodrum’a düşen yağmur miktarında bir önceki yıla oranla yüzde 47’lik bir azalma yaşanırken, Haziran ayında da sıcaklık rekorları kırıldı.

SICAKLIKLAR REKOR KIRIYOR

Meteoroloji müdürlüğünün web sayfasında yer alan verilere göre de Bodrum’da sıcaklıklarda rekor seviyelere yükselmeye başladı. 18 Haziran Cumartesi günü Bodrum’da 42,8 santigrat derece ölçülen sıcaklık ile Türkiye’nin en yüksek 5. hava sıcaklık değeri ölçüldü.

Etkili sıcak havalarla kavrulan komşu ilçe Milas’ta ölçülen 45.7 santigrat derecelik sıcaklık ise Milas’ı Türkiye’nin en sıcak noktası olarak belirledi.

Çanak yapısından dolayı, sıcaklığın daha fazla etkili olduğu Milas’ta ise vatandaşlar alternatif serinleme yollarına başvuruyor.

Türkiye’nin en sıcak noktası olarak ölçülen Milas’ı ise 44.0 santigratla Aydın İncirliova, 43.5 sıcaklık değeriyle Antalya’nın Serik İlçesi, 43.2 sıcaklık değeriyle Aydın merkez, 43.1 sıcaklık değeriyle ise İzmir’in Bayındır İlçesi takip etti.

CUMARTESİDEN İTİBAREN MEVSİM NORMALLERİNE DÖNMESİ BEKLENİYOR

Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası nedeniyle günlerdir etkili olan sıcaklıkların, Cumartesi gününden itibaren mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

Haber-Foto: Mehmet Can MERAL

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu