EkonomiGündemManşet

BODRUM TERSANELERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Bodrum-içmeler-vali çiçekMuğla Valisi Amir Çiçek, İçmeler mevkiinde bulunan tersanelerde inceleme yaptı.

Tersanecilik ve yat üretimindeki sıkıntıların masaya yatırıldığı görüşmeye Vali Amir Çiçek, Bodrum Kaymakam Vekili Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Milli Emlak Müdürü Oğuz Kaan Bardakçı, Çevre ve Şehircilik İl müdürü Uğur Şeren, Tersaneci Tuncay Karakaya katıldı.

Yat üretimi için gerekli hammaddelerin, nitelikli insan gücünün ve girişimcinin Muğla’da bulunduğunu belirten Vali Amir Çiçek yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi:

“Tersanecilik konusunda Muğla ilerleyen günlerde kendinden beklenen atılımı gerçekleştirmesi için çalışma yürütüyoruz. Öncelikle gelip yerinde inceleme yaparak alt yapıda neleri iyileştirmeliyiz onu tespit ediyoruz. Yaptığımız görüşmelerde ve araştırmalarımızda Yat, tekne ve gulet üretiminde ve tamir bakım hizmetlerinde tersanecilerimizin yaptıkları işin kalitesi ve müşteri memnuniyetinin ülkemizde olduğu kadar yurt dışında bile takdir toplaması bizleri memnun etti. Bundan sonra sektörün ivme kazanarak atılım yapabilmesi için neler yapmalıyız o konulara yoğunlaşacağız.”

Üretim tekniklerinin daha modern daha hızlı yapılabilmesi için Teknopark A.Ş. Ar-Ge alanları içerisinde Tekne ve Yat üretim süreçlerinin bulunduğunu vurgulayan Vali Çiçek Ellerindeki imkânlarla yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalıştıkları için Tersanecilerimizi tebrik ediyorum. Daha Modern alt yapısı ile iş güvenliği tedbirlerinin en üst seviyede uygulandığı modern tersanecilik faaliyetlerinin yürütüleceği alanlar üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızın sektöre ivme kazandırmasını ve ilimizde tersanecilik atılımının sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu