ÇevreGündemManşet

KAÇAK YAPILARLA MÜCADELE SÜRÜYOR

İmara Aykırı Yapılarla Mücadele ve Koordinasyon BirimiBodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a yargı yolunu açan kaçak yapıların tek tek sonu geliyor.

Yıllardır Bodrumlular ile yerli ve yabancı turistlere hizmet veren Tepecik Kafenin sökülmesiyle birlikte Bodrum Belediye Başkanlığı Özel Kalemine bağlı “İmara Aykırı Yapılarla Mücadele ve Koordinasyon Birimi” kuruldu.

Birinci öncelikli yetki ile işe koyulan Birimin başında Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Turgay Kaya bulunurken Birim Sorumluluğunu
ise İnşaat Yüksek Mühendisi Onur Çevik yürütüyor. İlk olarak Tepecik Kafenin sökümünü gerçekleştiren 10 kişilik teknik ekipten oluşan birim daha sonra 2 ayrı konutun imara aykırı bölümlerinde yıkım işlemi gerçekleştirdi.

İmara Aykırı Yapılarla Mücadele ve Koordinasyon Birimi’nin son icraatı ise gece saatlerinde Atatürk Caddesi üzerindeki bir iş hanının 4. katı oldu.  Haber Portalımızın Köşe Yazarı Zümrüt Eren’in de yazısında bahsettiği, Atatürk Caddesi Asal İş Hanı, nam-ı diğer Aliko’nun binası, 1988 yılında alınanan yıkım kararı olmasına rağmen günümüze kadar yıkılamayan 4. katında gerçekleştirildi. Gündüz can
ve mal emniyeti gerekçesiyle gece yarısı başlatılan çalışmalarda Atatürk Caddesi yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Kaçak yapılarla mücadele birimi vinç yardımıyla önce profil demirler yerinden söküldü. Yaklaşık 3 saat süren çalışmalar sonrasında imara aykırı olan 4. kat yıkıldı. Çevreden geçen bazı vatandaşlar meraklı bakışlarla bir süre yıkımı işlemini izledi.

Yetkililerden edinilen bilgilere göre, 400’e yakın kaçak yapı hakkında çeşitli yargılama süreçlerinin sürdüğü, işlemleri sonuçlanan yapılarda mevzuat hükümleri çerçevesinde kaçak yapılarla mücadele işlemlerinin devam edeceği öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu