ÇevreGündemManşet

21 ÜLKEDE EŞ ZAMANLI OLARAK YAPILDI

Deniz Temiz Derneği Bodrum ŞubesiTürkiye’de TURMEPA tarafından 21 ülkenin kıyılarını paylaştığı Akdeniz’in kirliliğine dikkat çekmek amacıyla dünyada eş zamanlı gerçekleştirilen “Clean up the Med” Akdeniz’i Temiz Tutalım kampanyasının bir ayağıda Bodrum’da gerçekleştirildi.

Sabah saatlerind Bitez Koyunda bir araya gelen Deniz Temiz Derneği Bodrum Şubesi üyeleri ve öğrenciler kıyıdaki çöpleri topladılar. Bodrum Deniz Temiz Derneği öncülüğünde Bitez sahilinde gerçekleştirilen etkinliğe TED Bodrum Koleji,Marmara Koleji öğretmen ve öğrencileri ile bazı Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

Öğrencilerin çevre bilinci hakkında Dernek Başkanı Yaman Olgaç tarafından bibilgilendirildiği etkinlik öncesi konuşan Bodrum Deniz Temiz Derneği Sekreteri Ethem Güzelgün şunları söyledi:
“Deniz Temiz Derneği TURMEPA’nın farkındalık, eğitim ve koruma projeleri kapsamında Akdeniz’e kıyısı olan 21 Ülkede aynı zamanda gerçekleştirilen Uluslararası “Akdeniz’i Temiz Tutalım” Kıyı Temizleme Etkinliği için buraya gelmiş bulunuyoruz. Bizim amacımız öncelikle öğretmen ve öğrencilerle birlikte kıyıların temiz kalması, denizlerin temiz kalmasıyla gelecek kuşaklara temiz bırakılmasıyla ilgili farkındalık yaratmak için bu faaliyetleri yürütmekteyiz. Bugünkü amacımızda elbette Bodrum’da ki denizlerin temiz kalması, kirletilmemesi ama aslında bu çevre kaynaklı, denizlerin kıyıdan kirlenmesini önlemek amacıyla farkındalık yaratarak Bodrum halkına bir mesaj vermek niyetindeyiz” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu