GündemManşetTurizm

BODRUM HİNDİSTAN’DA TANITILACAK

hindistan ile ilgili tanitim calismalari degerlendirildi (4)Türkiye Hindistan Turizm Konseyi (TITC) Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Hindistan Seyahat Acenteleri Federasyonu (TAFI) Başkanı Praveen Chugh ve beraberindeki heyet ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret ederek Bodrum’un Hindistan’da tanıtılması için yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

Bodrum Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette TITC Kurucu Başkanı Emin Çakmak ve TAFI Başkanı Praveen Chugh’a; TAFI Genel Sekreteri Bharat, TAFI üyesi ve TITC koordinatörü Parmod Sahani, TITC General Sekreteri ve  Crystal Concept DMC genel müdürü Duygu Kuşkulu, PR&Event yetkilisi Zeynep Öge ve Kartaca Turizm Genel Müdürü Fatih Günay eşlik etti. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ile beraber konuklarını ağırlayan Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon, Hindistan pazarını çok önemsediklerini ifade ederek hazırlanan çalışmalarla ilgili karşılıklı bilgi paylaşımında bulundu.

TITC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, bölgemizin tanıtımı için Hindistan’dan ekim ayında 650’ye yakın seyahat acentasını getireceklerini ifade ederek, “Grupların ilk iniş noktaları Bodrum olacak. Gelecek olan misafirlerimizi önce Bodrum’da ağırlayacağız sonra Marmaris’e ve oradan da Dalaman’a geçeceğiz. Başkanımızdan görmüş olduğumuz ev sahipliği hakikaten bizleri umutlandırdı. Çünkü ilk iniş noktaları Bodrum olacak, dönüş noktaları da Dalaman. Dolayısıyla ilk geliş ve dönüş noktalarında iyi ağırlanarak iyi bir ev sahipliği ve misafirperverlik yapmamız durumunda bu bize büyük bir artı olarak dönecektir. Hindistan’dan yılda 22 milyon turist yurt dışına çıkıyor. Ortalama 3 bin ile 5 bin dolar harcıyorlar. Yani diğer Avrupa’dan gelen turistin 3 katı 5 katı harcama yapan bir turist profilinden bahsediyoruz. Son 10 yıldır Bodrum Tanıtma Vakfı’nın ve Bodrum Belediyesi’nin gayretleriyle Hindistan pazarında Bodrum önemli bir isim haline geldi. İstanbul ve Antalya’dan sonra Bodrum, üçüncü bir destinasyon olarak mutlaka Hintli tur operatörlerinin aklında, düğüncülerinin, sinema yapımcılarının aklında. Daha geçtiğimiz günlerde Paramount Bodrum Resort Otel’de bir Hint düğünü gerçekleştirildi. İstiyoruz ki Bodrum, daha çok daha yoğun olarak Hint düğünlerine Hint sinema yapımlarına ev sahipliği yapsın ve nisan – mayıs aylarında, okul tatillerinde Bodrum’da Hintlilerimizi ağırlayalım. Daha sonra da onların divala diye adlandırdıkları ışık günleri tatillerinde de –ki bu ekim – kasım aylarına denk gelen dini bir seremoni- onları ağırlayabiliriz. Bodrum’un 4 aylık sezonunu çok rahat 8 aya yükseltebilecek bir potansiyeldir Hindistan pazarı.  Bodrum’un nisan ve mayısını canlandırabilirsek, ekim ve kasımını canlandırabilirsek, Bodrum’da turizm sezonunu 8 aya, Hint pazarıyla birlikte yükseltmiş olacağız. Bu arada charter opsiyonlarının görüşmelerini de başarıyla devam ettiriyoruz. Başarabilirsek, 2018’de de Hindistan’dan direkt Milas – Bodrum ve Dalaman havalimanlarımıza, Muğla ilimize charter uçuşlarını inşallah başlatmış olacağız.” dedi.

Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) olarak her yıl 30’a yakın ülkede Bodrum’u tanıtmaya devam ettiklerini ifade eden Bodrum Belediyesi ve BOTAV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon ise önceki yıllarda Hindistan’da kurulan Satte Yeni Delhi Turizm Fuarı’nda Bodrum standıyla yer aldıklarını hatırlattı. Alternatif turizm olarak Hint düğünleri ve Hint sinema sektörü Bollywood için Bodrum’u cazip hale getirmek amacıyla yapılan çalışmaları destekleyeceklerini ifade eden Kocadon, “Bodrum, dünyanın her yerinden insanı kucaklayan medeniyetler şehridir. 5000 yıllık tarihinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmasının verdiği kültürel gelenekle bugün Bodrum, medeni çizgide ilerleyen hoşgörü toplumundan oluşmaktadır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra yerel ve kültürel değerleriyle, tarihi mirasları, otantik kent dokusu, birbirinden güzel koylarıyla mavi yolculuğu ve 12 ay güneşle barışık iklimiyle dünyada eşsiz bir destinasyondur. Dolayısıyla geleneklerine ve değerlerine sahip çıkan bir toplum olarak ün salmış Hintliler için Bodrum adeta bir cennettir. İster görkemli düğünler için ister sinema yapımları için mekan olarak da Bodrum bugün çok farklı seçenekler sunabilir bir niteliğe sahiptir. Lüks otellerden otantik mekanlara ve Bodrum kalesi başta olmak üzere korunmuş çok sayıda tarihi yapıya kadar cazibesini her daim korumaya devam etmektedir.” ifadelerinde bulundu.

Çalışmaları olumlu bulduğunu belirten TAFI Başkanı Praveen Chugh, Bodrum’un ve Muğla bölgesinin Hintli vatandaşların dikkati çekecek güzelliklere sahip olduğunu söyledi.

Türkiye Hindistan Turizm Konseyi (TITC) tarafından Hindistan Seyahat Acentaları birliği TAFI’nin bu seneki kongreleri; TITC General Sekreteri ve Crystal Concept DMC genel müdürü Duygu Kuşkulu’nun girişimleriyle ekim ayında Bodrum, Marmaris ve Dalaman’da düzenlenecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu