GündemKültür SanatManşet

MÜZELER GÜNÜNDE GEÇMİŞE YOLCULUK

18 Mayıs Dünya Müzeler Günü-Bodrum18 Mayıs Dünya Müzeler Günü Bodrum da çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Gün boyunca Bodrum Kalesinde düzenlenen etkinliklerde özellikle Yarımadada bulunan çeşitli mahalle ve köy ilkokul öğrencileri düzenlenen organizasyon ile Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesini gezdiler.

Arkeologlar öğrencilere müzede yer alan eserlerin geçmişteki kullanım ve fonksiyonları görsel çizim ve çeşitli örnekler ile anlatıldı. Bu günün çanta, su ve sıvı kaplarının yerine anfora adlı kilden yapılan testiler gösterildi. Zeytinyağı, üzüm suyu nasıl elde edilip saklandığı ifade edildi.

Öğrenciler daha sonra Bodrum tarihinde önemli yeri olan Mouzeleos un kuzeni prenses Ada’nın lahitinde bulunan başında ki altın taç, küpeler gibi antik takıların benzerlerini yaldız kaplı kartonlar dan keserek yaptılar. Müzeler haftası kutlamaları öğrenciler için eğlenceli bir etkinliğe dönüştü.

Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesinde bu yıl teması “Müzeler ve Kültürel Peyzaj” olarak belirlendi.

Öğleden sonra düzenlenen müze çalışma sunumları; Müze Müdür Vekili Tayfun Selçuk konuşması, Halikarnassos  Doğu nekropolü Kazısı’nı Seda, Deniz Kesici, Aspat Strobilos çalışmalarını Banu Özler, Müzemizde Sualtı Keşifleri’ni Güner Özler, Restorasyon ve Konservasyon Uygulama Prensipleri Sinem Köstak tarafından yapıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu