GündemHayatMagazinManşet

UÇURTMALAR ENGELLİLER İÇİN HAVALANDI

Bodrum-Uçurtma FestivaliBodrum’da geleneksel hale gelen “9. Bodrum Uçurtma ile farkındalık Festivali” yapıldı. Ömür Gedik’in sahne aldığı festivale Bodrum ve Muğla’dan birçok vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Bugün Bodrum’un tarihi Değirmenler Mevkii’nde gerçekleştirilen festivalde yüzlerce uçurtma engelliler yararına havalandı. Ortaken Yahşi Engelliler Okulu yararına düzenlenen “9. Bodrum Uçurtma ile farkındalık Festivali”nde uçurtmalar okulun okul aile birliği tarafından satışa sunuldu.
Bodrum’un birçok okulundan öğrencilerin dans gösterileri ve müzik dinletilerinin de olduğu etkinlik alanında yöresel yiyecekler ve elişi ürünlerin olduğu stantlar da açıldı.

Zaman zaman yağmurun yüzünü gösterdiği festivalde Ömür Gedik sahne aldı. Sahneye yağmurluk ile çıkan ünlü sanatçı şarkılarını yağmur altında söyledi.

Festival alanının en çok dikkat çeken uçurtması ise amatör balıkçı Orhan Turgay isimli vatandaşın uçurtması oldu. Balık tutarken kullandığı olta kamışının ucuna taktığı uçurtmayla etkinlikte ilgi odağı olan Turgay şunları söyledi:

“Balıkçı olduğumuzdan böyle bir fikir geldi aklımıza. Oğluma da verdim küçük bir tane. Her sene geliyoruz böyle. Bu yöntemle uçurması ve sarması kolay oluyor. Uçurtmaya hakim olmak kolay oluyor. Herkese tavsiye ediyorum, kullanabilirler bu yöntemi” dedi.

Festivali düzenleyen “Miyase Karlıova Organizasyon” sahibi Miyase Karlıova şöyle konuştu:

“Etkinliğimiz her yıl daha da büyüyor ve vatandaşların ilgisi artıyor.  Çok mutluyuz, her zaman farkındaşlık fikrine destek verilmesini bekliyoruz. İnsanların duyarlı davranışları bizi mutlu ediyor. Bu festival  Ortaken Yahşi Engelliler Okulu yararına düzenleniyor. Onları okul aile birliği  uçurtmalarımız satışa sunuldu fakat onun dışında herşey ücretsiz ve ikramlı. İsteyenler festival alanında bulunan uçurtma atölyemizde uçurtmalarını kendileri de yapabiliyorlar”  diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu