ÇevreEğitimGündemManşet

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN GERİDÖNÜŞÜM SERGİSİ

Ortakent Dr. Hüseyin Mümtaz Ataman İlkokuluOrtakent Dr. Hüseyin Mümtaz Ataman İlkokulu 2/E sınıfı öğrencileri ve velilerinin atık malzemelerden yaptıkları sergi Halk Eğitim Merkezi önünde açıldı.

Okulun 2/E sınıf öğretmeni Şehnaz Özyıldız’ın öncülük ettiği sergi öğrenci ve velilerin yaklaşık bir yıldır atık malzemelerden yaptıkları araç gereç ve oyuncaklardan oluştu. Bugün saat 14:00’te açılan sergi Bodrumluların beğenisine sunuldu.

Deterjan kutusundan araba, pet şişelerden kum saati, çay kaşıklarından resim çerçevesi, kargı ve kibritlerden ev maketi, mandaldan langırt sergide en çok dikkat çeken eserlerdi.

Serginin mimarı olan Ortakent Dr. Hüseyin Mümtaz Ataman İlkokulu 2/E sınıf öğretmeni Şehnaz Özyıldız geçen sene ilkini yaptıkları sergiyi bu yıl ikinci defa yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Amacımız atık malzemeleri  geridönüştürerek kullanmaktı. Farklı bir amaçla yola çıktık. Çocuklar anneleriyle, babalarıyla dersten sonra okula geldiler. Okul ortamında onlarla birlikte fikir alışverişi içinde bu etkinliğimizi yaptık. Sonuç çok güzel oldu, onların yaratıcılıkları arttı. Öğrencilerimiz bir şeyi atmadan önce bunu nasıl değerlendirebilirim düşüncesi kazandı” şeklinde konuştu.

Okul öğretmeni Serkan Öntemel ise şunları söyledi:

“Şehnaz öğretmenimiz bize bu etkinliğin fikriyle geldiğinde çok güzel olabileceğini düşündük. Öğretmenimiz haftanın belli günlerinde öğrenciler ve velilerle birlikte atık malzemelerden çeşitli araç gereç ve oyuncaklar yapmayı hedefledi. Biz de bunu fiiliyata geçirdik. Çocuklarımız ve velilerimiz haftanın belli günlerinde biraraya geldiler. Dolayısıyla öğrencilerimizin atık malzemelerin bir işe yarayabileceğini, onlardan ne üretebileceğini düşündüğü için hem hayal güçleri gelişti, hem de elbecerileri gelişti. Bunun yanısıra çevreye karşı duyarlılıkları arttı, bir bilinç kazandılar” dedi.

14:00 ile 18:00 arası açık olan sergiye bölgeden geçen yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu