ÇevreGündemManşet

YUNUS PARK İÇİN YÜRÜTME DURDURULDU…

Bodrum’da bulunan yunus parkının ruhsatı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından iptal edilmişti. İşletme sahibinin itirazı üzerine karşı Muğla 2’inci İdare mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı alındı.

 

Bodrum’da bulunan yunus parkının ruhsatı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından iptal edilmişti. İşletme sahibinin itirazı üzerine karşı Muğla 2’inci İdare mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Bodrum’un Güvercinlik mahallesinde bulunan Yunus parkına Bodrum’daki bazı vatandaşlar tarafından tepki gösterilmişti. Yunusların kendi doğal hayatında yaşamasını isteyen vatandaşlar Bodrum Belediye meydanın da birçok kez eylem yapmış buna duyarsız kalmayan Bodrum Belediye Başkanı Yunus Parkının işletme ruhsatını iptal etmişti. Yunus Parkı sahibi İsmet Parmak ise durumu mahkemeye taşımış ve Muğla 2’inci İdaire mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yunus parkının sahibi İsmet Parmak “Bodrum dolphın park kapatılsın diye yapılan ve yönlendirilen kampanya 10 yıldır Türkiye genelinde bu imza kampanyası başlatılmıştır. 85 bin imza sayısı bu 10 yıl içerisinde toplandı. Sadece yunus parkları kapatılsın diye toplanmamıştır bu imza. Tüm dünyada Türkiye’deki yunus parkları kapatılsın diye yapılmıştır. 29 ağustosta yapılan eylemde bu imzaların hepsi Bodrum yunus parkı kapatılsın denilerek başlamıştır. Bu imza kampanyasının ve bu imzaların toplanmasının Türkiye’de 9 işletme olduğu halde, Bodrum belediyesine sunulmasında düşündürücüdür.

İşletmemiz 2005 yılında kurulmuş ve işletme ruhsatı olarak çalışmıştır. Biz yunus parkını yas bir zeminde çalıştırıyoruz. 27 Ağustos’ta bize işletmeyi kapatma ve ruhsat iptali tebliğ edilmiştir. Bodrum Belediyesi gönderdiği yazıda kanunen yunus parkına işletme ruhsatı verme yetkilerinin olmadığını söylüyor. Bu durumun üzerine bizde Muğla 2’inci idare mahkemesine başvurduk. 2 gün sonra mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bizde işimize devam ediyoruz.

Bütün bu yayınları yapan Yunus parklarını kapatalım diyen insanlar yaptıkları basın açıklamasında şunu diyorlar biz kapattık burayı bu hayvanlara Tarım ve Orman Bakanlığına verelim onlar baksın diyorlar. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarla yönetilen bir ülkedir. Hangi vatandaşın üstüne kayıtlı olan, bakmakla hükümlü olan bir insanın hayvanını alabilir. Bir yeri kapatacaksanız bir araştırılır, burada canlı hayvanlara bakılıyor. Kapatıldıktan sonra o canlı hayvanların ne olacağını, nasıl bakacaklarını, ne yiyeceğini bilmek gerekiyor. Bu yunuslar havuzda doğmuş, havuzda yaşamış ve elle beslenmiş buna alışmış hayvanlardır. Bu canlılar hiçbir zaman vahşi hayatta yaşamamış, kendi kendine avlanmayı bilmiyorlar. Bu hayvanları denize saldığınız zaman kıyıda denize giren yürüyüş yapan insanlardan yardım dilenecektir. Eğer beslenmesini bilmiyorsan da bu hayvanlara ekmek atacağız ve ölüme terk etmiş olacağız. Bunlar düşünüldükten sonra kapatmaya gidilmelidir.

Evde herkes kanarya besler, beslediğiniz bir kanaryayı doğaya saldığınızda ne kadar yaşayacağı kesindir.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA…

Söz konusu işletmenin iddialarına yönelik Bodrum Belediyesinden yapılan açıklama ise şöyle:

“İsmet PARMAK tarafından işletilmekte olan “Dolphin Sirk Restaurant” unvanlı işyerine ait 24.05.2011 tarih ve 312 sayılı İşyeri açma ve Çalışma Ruhsatı ile ilgili olarak, Yunus Gösteri Merkezi tali faaliyet konusunun işyeri açma ve çalışma ruhsatından iptal edilerek tali faaliyetin sonlandırılması ve kapatılması; 24/05/2011 tarih ve 312 sıra numaralı işyeri açma ve çalışma ruhsatının  faaliyet konusunun münhasıran “İçkili Lokanta” olarak güncellenmesine ilişkin olarak tesis edilen 27.08.2019 tarih ve E.21162 sayılı Başkanlık Olur’unun iptali istemiyle işletmeci tarafından Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin 2019/1016ESas sayılı dosyası altında iptal davası açılmış olup, Mahkeme’nin 28.09.2019 tarihli ara kararı ile davalı Belediyemizin savunma ve belgeleri sunacağı süreye değin işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.”

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu