ÇevreGündemManşet

DENİZE MAVİ YAKIŞIR SLOGANIYLA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

denize mavi yakisir gundogan (9)Belediye personelinden oluşan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, yarımadadaki tüm koyları kapsayan “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” çalışmalarında bu hafta Gündoğan koyunu temizledi.

“Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” aralıksız sürüyor. Bu hafta Gündoğan koyunda gerçekleştirilen etkinliğe; Bodrum Belediyesi’nin ilgili birimlerinin müdürleri ve birim sorumluları yanı sıra Gündoğanspor Başkanı Uğur Özten, Muharrem Eskiyapan Ortaokulu ile Nafiz Ilıcak İlkokulu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte ayrıca Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Engin Doğan, öğrencilere çevre temizliği ve geri dönüşümün önemi hakkında bilgiler verdi.

Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinde görevli dalgıçların Gündoğan’da gerçekleştirdiği deniz dibi temizliğinde plastik, cam, ahşap, lastik, alüminyum, metal parçalar ile yanabilen ve kompozit atıklar su yüzeyine çıkarıldı. Atıkların arasında halıfleks, çaydanlık ve projektör gibi malzemelerin bulunması ise dikkat çekti.

Geçen yıla oranla çıkarılan atık miktarında yarı yarıya azalma görülürken, yapılan ölçümlerin sonucunda 52 kg plastik, 70 kg metal, 91 kg cam, 58 kg lastik, 90 kg tekstil, 5 kg ahşap ve 10 kg alüminyum atık yüzeye çıkarılarak kıyıda ayrıştırıldı. Gündoğan’da gerçekleşen temizlik çalışmaları sonucunda deniz yaklaşık olarak 2 metreküpe tekabül eden toplam 376 kg atıktan arındırılmış oldu.

2016 Deniz Dibi Temizliği Etkinlik Programı:

11 Mayıs           : Türkbükü

18 Mayıs           : Gölköy

25 Mayıs           : Torba

08 Haziran        : Kumbahçe

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu