EğitimGündemManşet

TEOG’DA 2. TUR HEYECANI

Bodrum-TEOGMilli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavların ilk oturumu başladı.

Öğrenciler, bugünkü birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava giriyor.

İki gün sürecek sınavda oturumlar 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştiriliyor.

Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk kitapçık kullanılıyor ve her bir dersin test süresi 40 dakika ile sınırlı. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınıyor.

Konacık Cahit Özvezneci Okulu 8. Sınıf öğrencisi Şirin Filiz, Türkçe oturumundan çıkar çıkmaz şunları söyledi:
“Türkçe sınavından çıktık şimdi çok kolay geçti. Zaten sözelci olduğum için benim için kolaydı. Birinci sınavlarım iyi geçmişti ikincileride iyi geçerse Fen Lisesine gitmek istiyorum” dedi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Yarımada genelindeki sınav merkezlerini tek tek ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin öğrencilere sınav esnasında heyecanlanmamaları gerektiğini söyledi. Kent Haber’e konuşan Geçin şunları söyledi:
“Şuan 27 okulumuzda, 141 salonumuzda sınavlarımız devam ediyor. 430 görevli öğretmen arkadaşımı sınavlarda görev yapıyor.  Bin 723 öğrencimiz sınavlara girdiler. Bizler, okul idarecilerimiz, ilçe yönetimimiz ile bütün tedbirleri almış durumdayız. Bakanlığımızın bu uygulamasıyla başarılarımız yıldan yıla artıyor. Geçtiğimiz yıl dersanelerin kalmasıyla okullarımızda yetiştirme kursları açmıştık bunun çok büyük faydalarını birinci sınavlara gördük. İnanıyorum ki öğrencilerimiz ikinci TEOG sınavında da bu başarıyı gösterecekler” dedi.

Geçin, emeği geçen bütün öğretmenlere teşekkür ederek öğrencilere başarılar diledi.

Öğrenciler sınav salonlarında ter dökerken anne ve babaları ise okul kapısında heyecanla çocuklarının sınavdan çıkmasını beklediler.

Öğrenciler yarınki ikinci oturumda, fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecekler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu