GündemManşetTurizm

BAŞKAN KOCADON İNGİLİZLERLE BULUŞTU

BASKAN KOCADON INGILIZLERLE BULUSTU (7)Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları işbirliğiyle Bodrum’un turizm amaçlı tanıtımı için başlatılan çalışmalar kapsamında Fransızların ardından ilçeye gelen İngilizler, düzenlenen toplantıda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile bir araya geldi.

İngilizler, tanıtım programı kapsamında ilk gün sabah saatlerinde Bodrum Myndos Kapısını ve Gümbet tepesindeki  tarihi yel değirmenlerini gezerek yüksekten Bodrum manzarasına karşı bol bol fotoğraf ve görüntü aldı. İngiliz grup, ardından kendileri için Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Cafe’de düzenlenen toplantıya geçti. Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere kendisini makamında ziyaret eden Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Korumar Otel Genel Müdürü Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden ile Bodrumlu turizmciler katıldı.

Toplantı, Bodrum’un tarihi ve kültürel geçmişini konu alan Leleglerden, Karyalılardan günümüze Bodrum’da yaşamış uygarlıkların ve Bodrum’un tarihi – kültürel değerlerinin görseller eşliğinde sunumuyla başladı. Devamında ise Bodrum’un turistik mekanları ve doğal güzellikleriyle çeşitli yerel ve kültürel değerlerinin anlatıldığı İngilizce hazırlanmış tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

“İngilizler bu güne kadar Bodrum turizmine çok katkı verdi”

Sunumun ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İngiliz misafirlere hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında, destekleri için basın mensuplarına da teşekkür etti. Başkan Kocadon, “Bugün burada, daha önce hep beraber başlattığımız turizm atağının ikinci bölümü başlıyor, İngiliz misafirlerimizi ağırlıyoruz ki peyderpey de gelmeye devam edecekler. Ben özellikle bu misafirlerimizi, Bodrum’da ağırlamaktan ve onların burada olmalarından dolayı son derece mutluyum. Bodrum turizmine şöyle bir baktığımızda; İngiliz vatandaşların, Bodrum turizmine çok büyük katkı vermiş olduklarını hep beraber görürüz. Özellikle Avrupa ülkelerinde ve dünyada, Bodrum’un en çok tanıtımını yapan ülke İngiltere’dir. Bu gün Bodrum’da birçok güzel otel yaptıysak, bunların İngiliz vatandaşların bize olan ekonomik katkılarıyla olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle Avrupa’nın çok iyi bildiği Gümbet mahallemizin marka olmasına da büyük katkı sağlamışlardır. Ancak son zamanlarda Bodrum olarak özellikle İngiliz misafirlerimizde bir düşüş yaşıyoruz. Şimdi sizlerin de katkısıyla bu düşüşü tekrar yükseltmek istiyoruz. Ve Bodrum’da gezerken de göreceksiniz ki, Bodrum dünya barış topluluğu gibi yaşayan bir yerdir. Sevginin ve hoşgörünün en yüksek yer olduğu Bodrum, Türkiye’nin aynı zamanda dünyaya açılan en medeni kapısıdır.  Bodrum’da herkes kendi Bodrum’unu yaşar, özgürce tatilini yapar. Bizleri kırmayıp Bodrum’a geldiğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

“Bizim için buraya gelmek bir onurdur”

Grup adına söz alan You Travel firma yetkilisi Rebecca Brindle ise Bodrum’a çok güzel bir karşılama ile geldiklerini ifade ederek, “Çok memnunuz yaptıklarınız için ve her şey için çok teşekkür ediyoruz. Bizim için de gerçekten buraya gelmek bir onurdur. Aynı zamanda çok güzel bir tatil geçiriyoruz burada. Ve buna eminiz ki, Türkiye’ye İngilizlerin gelmesi konusunda çok büyük katkılar yapacağız. Bodrum’un daha çok tanıtılmasını, daha çok insanın buraya gelmesini sağlayacağız. Elimizden geldiğince insanlara buranın ne kadar güzel bir yer olduğunu anlatarak daha iyi bir atılım yapacağız.” şeklinde konuştu.

Grup, toplantının ardından Trafo Bodrum Cafe’de öğle yemeği molası yaparak daha sonra Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesini gezdi.

Bodrum’da turizm sezonunu canlandırmak amacıyla Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları Holding’in ortaklaşa çalışmaları sonucu; 30 Mart – 15 Haziran 2016 tarihleri arasında 12 ülkeden davet edilen yaklaşık 700 turizm seyahat gazetecisi ve medya yetkilileri, sosyal medya fenomeni ve internet bloggerları Bodrum’u ziyaret etmeye devam edecek. Çalışmalara Kültür ve Turizm Bakanlığı Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) ve Bodrum Otelciler Derneği (BODER) de destek veriyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu