GündemHayatManşetSiyaset

MUĞLA ÜLKÜ OCAKLARINDAN BARIŞ PINARI’NA DESTEK

Muğla Ülkü Ocakları üyeleri, Barış Pınarı Harekatı’nda görevli Mehmetçiklere destek amacıyla kan verdiler.

 

Türk Kızılayı Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz, Kızılay’ın, Barış Pınarı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’yle eş güdümlü olarak hareket ederek insani yardım çalışmalarına destek olduğunu bildirdi.

Muğla’nın Menteşe ilçe merkezinde yeni faaliyete geçen “Türk Kızılay Kan Alma” biriminde Barış Pınarı Harekatı’nda görevli Mehmetçiklere destek amacıyla kan vermeye gelen Muğla Ülkü Ocakları üyelerine ve Ocak Başkanı Burak Demirel’e teşekkür ederek, “Terör unsurlarının mağdur ettiği sınırdaki Türk vatandaşlarının ve Suriye içinde terörden temizlenen yerleşim yerlerindeki sivillerin acil ihtiyaçlarını karşılayan Türk Kızılayı, hayırseverlerin de desteğini almak amacıyla “İyi Günde Kötü Günde Her Zaman İnsanlığın Yanında Ol” sloganıyla yardım kampanyası başlattı” dedi.

Türkiye içinde ve sınır ötesinde yardım faaliyetlerinde bulunan Kızılay’ın, terör unsurlarının saldırıları sonucu mağdur olan, evlerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşların ve Suriye içindeki ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Gürbüz, Muğla halkına çağrıda bulundu.

Kızılay’ın, başlatılan kampanyayla daha fazla ihtiyaç sahibinin yaralarını sarmak için yardımsever vatandaşların desteğini beklediklerini söyleyen Gürbüz, ‘Ülkemizin birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacı olan bu dönemde, Barış Pınarı Harekatı kapsamında düzenlediğimiz “Her Zaman Yanında Ol” yardım kampanyamıza tüm Muğlalıların desteğini bekliyoruz. Bu kampanya dünyaya, Türkiye’nin insani yardıma ihtiyaç duyan hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmadığını göstermek adına da büyük bir önem taşımaktadır’ diye konuştu.

Kampanyaya öncelikli olarak nakdi bağışın kabul edildiğini dile getiren Gürbüz, un, sıvı yağ, şeker, bakliyat, pirinç, makarna, tuz, salça, konserve, helva, zeytin gibi temel besin ihtiyaçlarının da kabul edileceğini belirtti.

Muğlalıları Barış Pınarı Harekatı kapsamında düzenlenen yardım kampanyasına destek vermeye, birlik olmaya davet eden Gürbüz, Kızılay hesaplarından ve şubeler aracılığıyla bağışlarını ulaştırabildiğini aynı zamanda 2868’e HİLAL yazıp SMS göndererek de 10 TL bağış yapılabildiğini söyledi.

‘Kızılay’a destek verin yaraları birlikte saralım’ diyen Türk Kızılayı Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz, vatandaşların kampanya hakkındaki detaylı bilgileri ‘kizilay.org.tr’ web adresinden öğrenebileceklerini belirtti.

“İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın”

Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel ise “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düşüncesi ile Türk Kızlay’ına kan bağışında bulunduklarına işaret ederek,”Bu söz, Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye verdiği uzun öğüdün bir bölümüdür. Anlamı bugün anlaşıldığı haliyle: “İnsanlar mutluluk ve huzur içinde yaşarsa devlet de var olur. Bizde Türk Milletininin huzur ve güven içinde yaşaması için ülke içinde ve dışında görev yapan Mehmetçiklerimize, özellikle de Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimize kan vererek destek olmak istedik” dedi.

Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr Serpil Öner ise kan bağışında bulunan Muğla Ülkü Ocakları üyelerine teşekkür ederek, vatandaşları Menteşe ilçe merkezinde yeni faaliyete geçen kan alma biriminde kan bağışında bulunmaya davet etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu