GündemManşet

GERİLİM HATTI ONLARIN İŞİ

Bodrum-yüksek gerilim hattı inşaasıTürkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından Konacık Mahallesinde yapımı devam eden yüksek gerilim hattında çalışan işçiler yürekleri ağza getiriyor.

Konacık Sanayi karşısındaki Pazar Dağı olarak bilinen bölgede süren çalışmalarda, yerden metrelerce yüksekte çalışan işçiler yüksek gerilim hattını taşıyacak olan Pilon direklerini gökyüzüne uzatıyor. İnsan gücünün ön planda olduğu çalışmalar sırasında metal direkleri oluşturan aksamlar tek tek birleştiriliyor.

Yer birimi ve hava birimi olarak iki koldan çalışan işçilerin çalışmalarını izleyenler gerilmekten kendilerini alamıyorlar. Kendilerine göre gerekli emniyet tedbirlerini alarak 80 metrelik direkleri diken işler bu tehlikeli işten kazandıkları ücretlerle evlerini geçindiriyorlar.

Enerji iletim ve dağıtım şebekelerinde çok kullanılan bu direkler U, I veya L demirlerinden yapılıyor. Bu direkler ağaç direklere göre daha uzun ömürlü, beton direklere göre de daha hafif. Avrupa ve Amerika standartlarına göre yapılmış demir dirseklerin kullanıldığı bu direklerin mekanik etkilere dayanımının daha fazla olduğu belirtiliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu